Σάλος με τον Δαλάι Λάμα - Ζήτησε από παιδί να του «ρουφήξει τη γλώσσα»

Η συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις - «Του αρέσει να πειράζει τους ανθρώπους»

Ο Δαλάι Λάμα παρακολουθεί θιβετιανές προσευχές προς τιμήν του / Βίντεο αρχείου Reuters

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει τον Δαλάι Λάμα να φιλάει στο στόμα ένα ανήλικο παιδί και να του ζητά να... ρουφήξει τη γλώσσα του. «Αηδιαστικό», «σκανδαλώδες» σχολίασαν πολλοί. Μετά τις αντιδράσεις, ο ηγέτης του Λαμαϊσμού ζήτησε συγγνώμη.

H συγγνώμη του Δαλάι Λάμα για τα σχόλιά του σχετικά με τις γυναίκες

Το περιστατικό συνέβη στον ναό του Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα στις 28 Φεβρουαρίου, όταν τον είχαν επισκεπτεί περίπου 120 μαθητές που είχαν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα κατάρτισης δεξιοτήτων.

Το ίδρυμα είχε ανεβάσει τον Μάρτιο φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα από τα βίντεο αυτά που έγινε viral, φαίνεται ένα αγόρι να ρωτά τον 89χρονο Δαλάι Λάμα αν μπορεί να τον αγκαλιάσει. Ο αρχηγός του κάνει νόημα να τον φιλήσει στο μάγουλο, λέγοντας «πρώτα εδώ» και το αγόρι του φιλάει το μάγουλο και τον αγκαλιάζει. Στη συνέχεια, ενώ κρατάει το χέρι του αγοριού, ο Δαλάι Λάμα κάνει κίνηση να τον φιλήσει στα χείλη και του λέει «νομίζω κι εδώ», και φιλά το αγόρι στα χείλη.

 

 

Στη συνέχεια, ο αρχηγός βάζει το μέτωπό του στο μέτωπο του αγοριού, βγάζει τη γλώσσα του, λέγοντας του «και ρούφηξε τη γλώσσα μου».

Καθώς κάποιοι γελούν, το αγόρι βγάζει τη γλώσσα του, αλλά αποτραβήχτηκε αμέσως, όπως και ο Δαλάι Λάμα.

Στη συνέχεια ακολουθούν περισσότερες αγκαλιές, καθώς ο πνευματικός ηγέτης μιλάει στο αγόρι για λίγο ακόμα, λέγοντάς του να κοιτάξει τους «καλούς ανθρώπους που δημιουργούν ειρήνη και ευτυχία».

Το εν λόγω βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με τον Δαλάι Λάμα να σπεύδει να ζητήσει συγγνώμη. Οι συνεργάτες του με ανάρτηση στο Twitter έγραψαν ότι η «αγιότητά του μετανιώνει για το περιστατικό». 

«Η αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για την πληγή που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του. Η αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμα και δημόσια και μπροστά στις κάμερες. Μετανιώνει για το περιστατικό»

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top