ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο με έξι νεκρούς - Σκοτώθηκαν τρία παιδιά

Δράστης μια 28χρονη - Ήταν οπλισμένη με τρία όπλα

Συναγερμός σήμανε στο Νάσβιλ της πολιτείας Τενεσί, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς. Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Μια 28χρονη, οπλισμένη με δύο επιθετικά τυφέκια και ένα περίστροφο, εισέβαλε σήμερα σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία Τενεσί, σκοτώνοντας τρία παιδιά και τρεις ενήλικους, προτού πέσει νεκρή από τα πυρά αστυνομικών.

Η αστυνομία του Νάσβιλ σήμανε συναγερμό στις 10:13 (τοπική ώρα) όταν δέχθηκε κατεπείγουσες κλήσεις για πυροβολισμούς στο Covenant School, όπου φοιτούν περίπου 200 παιδιά ηλικίας έως και 12 ετών.

Πυροβολισμοί σε σχολείο - Νεκρά τρία παιδιά

Νεκρά τρία παιδιά από το επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο του Νάσβιλ / Metro Nashville Police Department via AP

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

«Η κινητοποίηση ήταν άμεση», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρον Άαρον, υπογραμμίζοντας ότι αστυνομικοί εντόπισαν την ένοπλη και την σκότωσαν λίγα λεπτά αργότερα, στις 10:27.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε κάνει λόγο για «έφηβη» που εξαπέλυσε τη φονική επίθεση στο σχολείο.

ΗΠΑ: Λήψη μέτρων για την οπλοκατοχή ζήτησε ο Μπάιντεν

Στον απόηχο του σημερινού μακελειού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Παρότι οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι δράστες είναι άνδρες. Από το 1966 μέχρι σήμερα, μόλις τέσσερα από τα 191 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα) προκλήθηκαν από γυναίκα, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Violence Project.

Τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας ότι το όνομα της πόλης του συμπεριλαμβάνεται πλέον στη μακρά λίστα των κοινοτήτων όπου έχει σημειωθεί ένοπλη επίθεση σε σχολείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top