Σοκ στην Αυστραλία: Άνοιξαν οι ουρανοί και... έβρεξε ζωντανά ψάρια

H περιοχή βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την ακτογραμμή

Ζωντανά ψάρια έπεσαν από τον ουρανό της Αυστραλίας/ Δείτε το βίντεο από το Breakfast@star

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν -για άλλη μια φορά- οι κάτοικοι μιας απόμερης κωμόπολης της Αυστραλίας, όταν ψάρια και μάλιστα... ζωντανά έπεσαν από τον ουρανό.

Τραγωδία στην Αυστραλία: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα - 4 νεκροί

Η βροχή από ψάρια σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην πόλη Lajamanu, μια μικρή κοινότητα σε άνυδρη περιοχή της βόρειας Αυστραλίας. Το ακόμη πιο περίεργο της υπόθεσης, είναι πως η κωμόπολη  βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτογραμμή!

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει, είδαμε ψάρια να πέφτουν από τον oυρανό», δήλωσε ένας δημοτικός σύμβουλος στο αυστραλιανό ABC Νews.

 

Μάλιστα, πολλά από τα ψάρια ήταν ακόμη ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της περιοχής έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

 

 

Ένας ιχθυολόγος διαπίστωσε ότι «έβρεξε» αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. 

Στην ίδια κωμόπολη, έχει βρέξει κι άλλες φορές ψάρια στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1974, το 2004 και το 2010.

Το φαινόμενο της πτώσης ψαριών από τον ουρανό - που μέχρι στιγμής, δεν έχει εξηγηθεί - είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού - στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο και που σχηματίζεται πάνω από το νερό, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top