Μπάιντεν: Είμαι βαθιά λυπημένος από τις απώλειες ζωών σε Τουρκία και Συρία

Θερμά συλλυπητήρια και από τον πάπα Φραγκίσκο

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας για βοήθεια και πως γίνονται προσπάθειες η αποστολή να αναχωρήσει εντός της ημέρας

Τη βαθιά θλίψη του για τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως «ζήτησα από τις ομάδες μου να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά, σε συντονισμό με την Τουρκία, και να παρέχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια, όποια κι αν είναι αυτή».

Τουρκία: Εγκλωβισμένα παιδιά - «Κρατήσου, θα σου πάρουμε σοκολάτα»

Εξάλλου, ο Καρδινάλιος, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν ανέφερε σε τηλεγράφημα ότι «ο πάπας Φραγκίσκος με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε για τις τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών που προκλήθηκαν από τον σεισμό».

Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ - Πάνω από 1.500 οι νεκροί

Τη βαθιά θλίψη του για τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Τουρκία και τη Συρία εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν

Στους συγγενείς των θυμάτων ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στέλνει «τα θερμά του συλλυπητήρια».

Σεισμός Τουρκία: Δέκα χώρες της ΕΕ στέλνουν βοήθεια

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την νότια Τουρκία και την βορειοδυτική Συρία από τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Έκτακτο δελτίο καιρού για την «Barbara» - Νέα επιδείνωση από το βράδυ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top