Φονική κακοκαιρία ΗΠΑ: Ανησυχία για αύξηση νεκρών

Αστυνομικοί ελέγχουν τα σπίτια - Φόβοι για πλημμύρες

Φόβοι για αύξηση των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία στην Αμερική - Βίντεο από ΕΡΤ

Έντονη είναι η ανησυχία για τη δραματική αύξηση των θανάτων που συνδέονται με τη φονική κακοκαιρία που «σάρωσε» τις ΗΠΑ και μέρος του Καναδά. 

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Μετά τα χιόνια φόβοι για πλημμύρες

Υπογραμμίζεται ότι εκδηλώνονται φόβοι ότι θα σημειωθούν πλημμύρες λόγω του λιώσιμου του χιονιού και των βροχών που αναμένονται για το Σαββατοκύριακο. 

Αστυνομικοί έλεγχοι από σπίτι σε σπίτι

Αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς έκαναν ελέγχους από σπίτι σε σπίτι στις γειτονιές του Μπάφαλο προκειμένου να διαπιστώσουν ότι όλοι οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, μετά τη φονική χιονοθύελλα που έθαψε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Υόρκης κάτω από 140 εκατοστά χιόνι. 

Βίντεο από STAR για τη φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Ο χριστουγεννιάτικος φονικός «κυκλώνας» που συνοδευόταν από πολικές θερμοκρασίες έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα, μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για 64 νεκρούς, 34 από αυτούς στο Μπάφαλο και την ευρύτερη κομητεία Ίρι κι ένας στην κομητεία του Νιαγάρα.

Κακοκαιρία ΗΠΑ-Λέκκας: Πιθανό να έρθει μια πολική «βόμβα» στην Ελλάδα

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί άνθρωποι πέθαναν μέσα στα αυτοκίνητά τους ή στον δρόμο, ορισμένοι αφού περίμεναν επί ώρες τα σωστικά συνεργεία. Ο τοπικός αξιωματούχος, Μαρκ Πόλονκαρζ, είπε ότι ενδέχεται να βρεθούν και άλλοι νεκροί από τις έρευνες των αστυνομικών σε συνοικίες που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. «Φοβόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καλά ή που απεβίωσαν», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι / AP, Craig Ruttle 
Μάρτυρες της σφοδρότερης κακοκαιρίας των τελευταίων ετών έγιναν οι άνθρωποι στην Αμερική / AP,  Jeffrey T. Barnes

Aπαγόρευση κυκλοφορίας στο Μπάφαλο - Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης και σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας 

Πάντως, η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ στο Μπάφαλο, όπου στρατιώτες και αστυνομικοί από την πόλη της Νέας Υόρκης κλήθηκαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα που είχαν μείνει στον δρόμο και να εμποδίσουν όσα επιχειρούσαν να μπουν στην πόλη. 

Κακοκαιρία ΗΠΑ: Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα - Απίστευτες εικόνες

Σημειώνεται ότι σχεδόν σε όλες τις περιοχές έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά. Μάλιστα, περίπου δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν όλο το 24ωρο και φορτώνουν τόνους χιονιού σε εκατοντάδες φορτηγά. 

 Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ στο Μπάφαλο / AP, Jeffrey T. Barnes
Η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά /  AP, Jeffrey T. Barnes 

«Ευτυχώς, η χιονόπτωση τελειώνει. Χρειάζονται ένα διάλειμμα. Στο Μπάφαλο δεν υπάρχει πρόβλεψη για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέχρι την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Τζος Γουάις, μετεωρολόγος στο Κέντρο Προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Κόλετζ Παρκ στο Μέριλαντ, ωστόσο το χιόνι που λιώνει ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες. Μάλιστα, την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπεται βροχή στη Δυτική Νέα Υόρκη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top