Τουρκία: Έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ – Εννέα τραυματίες

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η Τουρκία

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο τη στιγμή που περνούσε ένα λεωφορείο  που μετέφερε αστυνομικούς. 

 

 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ από την έκρηξη τραυματίστηκαν εννέα άτομα, τα οχτώ από τα οποία είναι αστυνομικοί. 

Όπως αναφέρει το CNN TURK, σήμερα το πρωί στις 05:10 (16/12) πραγματοποιήθηκε επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά την ώρα που περνούσε αστυνομικό όχημα στον αυτοκινητόδρομο Ντιγιαρμπακίρ - Μαρντίν. 

Ένα αυτοκίνητο με μηχανισμό βόμβας, που ήταν προηγουμένως σταθμευμένο στο δρόμο, ανατινάχθηκε, ενώ το λεωφορείο της αστυνομίας περνούσε από την περιοχή όπου βρίσκεται η κτηνοτροφική αγορά στην κεντρική συνοικία Sur Çarıklı. 

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε κατά την επίθεση. Μετά την επίθεση, δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές ομάδες στάλθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, συνελήφθησαν δύο άτομα, ως ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα. 

Ο κυβερνήτης του Ντιγιαρμπακίρ, Αλί Ιχσάν Σου, πήγε στο νοσοκομείο κι ενημερώθηκε για την κατάσταση των τραυματιών.  

«Πρώτα απ' όλα, να γίνουν όλοι γρήγορα καλά. Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση με ανατίναξη σταθμευμένου οχήματος ενώ το λεωφορείο της αστυνομίας μας ήταν καθ' οδόν για υπηρεσία στις 5 και 10 το πρωί. Δόξα τω Θεώ, οι άνθρωποι στάλθηκαν στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ 7 από τους 9 τραυματίες έχουν πάρει εξιτήριο. Και οι δύο τραυματίες μας είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Θα πάρουν εξιτήριο σε λίγες ώρες. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι. Ένα όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στην άκρη του δρόμου. Συλλάβαμε αυτόν που επινοικίασε το όχημα και θεωρήσαμε ότι ήταν αυτός που το έφερε στην περιοχή και το πυροδότησε- και αυτόν που οδήγησε το ταξί που τον μετέφερε μετά το συμβάν. Συνελήφθησαν στην περιοχή Lice. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ύποπτοι συνδέονται με τρομοκρατία. Το έργο μας συνεχίζεται. 1 από τους φίλους μας είναι πολίτης, 8 από αυτούς είναι αστυνομικοί. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην επαρχία μας», δήλωσε.

Πριν από ένα μήνα είχε γίνει έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top