ΗΠΑ: Άλυτο μυστήριο με τους φοιτητές που βρέθηκαν κατακρεουργημένοι

Ο γρίφος του σκύλου

Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει δύο από τα τέσσερα θύματα - Βίντεο από AP 

Σε άλυτο γρίφο έχει εξελιχθεί η τετραπλή δολοφονιών των φοιτητών στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, οι δολοφονήθηκαν άγρια και βρέθηκαν κατακρεουργημένοι στα κρεβάτια τους, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την αστυνομία να έχει επιδοθεί σε ανθρωποκυνηγητό και να αναζητά τον ή τους δολοφόνους. 

The boy in the box: Λύθηκε 65 χρόνια μετά το μυστήριο δολοφονίας αγοριού

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, ούτε ένα στοιχείο έχει βρεθεί που να οδηγεί στο ποιος είναι ο υπεύθυνος της τραγωδίας με πρωταγωνιστές τους τέσσερις φοιτητές, οι οποίοι είχαν ενοικιάσει σπίτι εκτός της πανεπιστημιούπολης του Αϊντάχο.

Δίκη Ερατούς: «Δολοφόνε ήρθες; Να σαπίσεις»

Οι ερευνητές διερευνούν εξονυχιστικά τις 2.645 πληροφορίες που έχουν λάβει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις 2.770 τηλεφωνικές πληροφορίες και τα περισσότερα από 1.000 ψηφιακά μηνύματα με πληροφορίες, με το δράστη ή τους δράστες να εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι. Στις έρευνες συμμετέχουν το FBI κι η πολιτειακή αστυνομία.

Γυναικοκτονία Πειραιάς: «Είδε κάτι στο κινητό μου, καβγαδίσαμε και θόλωσα»

Παράλληλα η αστυνομία καταφέρθηκε εναντίον όσων διαδίδουν ψευδείς πληροφορίων. «Οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν δώσει πρόσθετα στοιχεία στην οικογένεια», δήλωσε η αστυνομία. «Αναγνωρίζουμε την απογοήτευση που προκαλεί αυτό και ότι οι εικασίες πολλαπλασιάζονται ελλείψει γεγονότων. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εικασίες και οι μη ελεγμένες πληροφορίες προσφέρουν κακές υπηρεσίες στα θύματα, στις οικογένειές τους και στην κοινότητά μας».

Τι συνέβη με τον σκύλο

Μυστήριο παραμένουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα στο σκύλο της μίας εκ των φοιτητριών, της Goncalves. O σκύλος βρέθηκε μέσα στο σπίτι όπου σημειώθηκε το στυγερό έγκλημα, ωστόσο δε βρέθηκε κανένα στοιχείο πάνω του. Μάλιστα η αστυνομία ανέφερε ότι το κατοικίδιο βρέθηκε σε άλλο δωμάτιο και οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι δεν μπήκε στον τόπο του εγκλήματος. «Ενώ ο σκύλος βρισκόταν στο σπίτι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί. Δεν έχει διαπιστωθεί πού βρισκόταν όταν έγιναν οι φόνοι», δήλωσε η αστυνομία.

Προσαγωγή λάθος ατόμων ως... stalker

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε προσαγωγή λάθος ατόμων ως…stalker της Kaylee Goncalves, ωστόσο λίγο αργότερα η αστυνομία απάλλαξε τους δύο άντρες από την κατηγορία των υπόπτων και τους άφησε ελεύθερους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η Goncalves είχε προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον των δύο ανδρών και είχε καταθέσει ότι σε κάποιο μαγαζί την κοιτούσαν και όταν εκείνη έφυγε από το μαγαζί, ο ένας από τους δύο την ακολούθησε. «Ο άνδρας απομακρύνθηκε και δεν φαίνεται να ήρθε σε επαφή μαζί της» ανέφερε η αστυνομία.

ΗΠΑ: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα παιδιά της - Νόμιζε ότι ήταν δαιμονισμένα

«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι ένα συνεχιζόμενο μοτίβο παρακολούθησης. Κανένα στοιχείο δεν υποδηλώνει ότι οι δύο άνδρες εμπλέκονται στις δολοφονίες», σημειώνουν, παρόλα αυτά οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να συνεχίσει να διερευνούν εάν η Goncalves είχε stalker.

ΗΠΑ: Διευθυντής των Walmart πυροβόλησε υπαλλήλους - 6 νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι το φρικιαστικό θέαμα των κατακρεουργημένων φοιτητών συγκλόνισε την κολεγιακή πόλη Moscow στην πολιτεία του Αϊντάχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top