Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων

Φοβάται το ενδεχόμενο αναγκαστικής εξαγοράς του Twitter

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές του ομίλου Tesla ύψους σχεδόν 7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπό της.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla, ο οποίος βρίσκεται σε νομική αντιπαράθεση σχετικά με την εξαγορά του Twitter, πούλησε από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου περίπου 7,9 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ 

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο 'Ελον Μασκ εξήγησε πως θέλησε «να αποφύγει μια επείγουσα πώληση τίτλων της Tesla», σε περίπτωση που βρεθεί υποχρεωμένος να εξαγοράσει το Twitter και ορισμένοι από τους οικονομικούς εταίρους του δεν ακολουθήσουν ως το τέλος.

Elon Musk: Ξεπέρασε τον Bezos κι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο Έλον Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, πριν σπάσει μονομερώς τη συμφωνία, στις αρχές Ιουλίου.

Twitter: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Έλον Μασκ ότι εξαπατήθηκε

Ο ίδιος, εκτιμά πως το Twitter είπε ψέματα όσον αφορά την αναλογία των πλαστών λογαριασμών και των σπαμ στην πλατφόρμα του και υποστηρίζει μάλιστα πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε εσκεμμένα περισσότερους λογαριασμούς.

Ο Έλον Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ είχε υπογράψει τον Απρίλιο μια συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει ότι συνευρέθηκε με τη σύζυγο κολλητού του

Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής της Tesla είχε ήδη πουλήσει μετοχές του ομίλου του ύψους περίπου 8,5 δισ. δολαρίων για να προετοιμάσει την εξαγορά του Twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top