ΗΠΑ: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS από αμερικανικό drone

Νεκρός κι ο αναπληρωτής τους;

ΗΠΑ: Χτύπημα αμερικανικού drone οδήγησε στο θάνατο τον ηγέτη του ISIS

Νεκρός από χτύπημα αμερικανικού drone είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, με Αμερικανούς αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News να αναφέρουν ότι στόχος ήταν ο ηγέτης του ISIS στη Συρία, Μάχερ αλ Αγκάλ και ο αναπληρωτής του. 

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα αν ο αναπληρωτής σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

Μπλίνκεν: Απαντά στις απειλές Ερντογάν για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Πάντως, η συριακή οργάνωση Λευκά Κράνη ανέφερε ότι ένα επανδρωμένο αεροσκάφος που έβαλε στο στόχαστρο μια μοτοσυκλετα στην επαρχία του Χαλεπίου, οδήγησε στο θάνατο έναν άνθρωπο και τραυμάτισε έναν άλλο. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο τραυματίας αργότερα υπέκυψε, σύμφωνα πάντα με αυτήν την πηγή.

 

Συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένας εκ των επιβαινόντων στη μοτοσυκλέτα είχε επάνω του ταυτότητα με το όνομα «Χαλίντ Σουμπάιχ».

Νιγηρία: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε φυλακή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτή σημειώθηκε μία ημέρα πριν την περιοδεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

 

 

Ακόμα, τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν τον Χάνι Άχμεντ αλ Κούρντι, ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top