Τζο Μπάιντεν: Υπέρ της αναβάθμισης των F-16 για την Τουρκία

Ερντογάν: Τι είπε για το θέμα των νησιών στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Υπέρ της αναβάθμισης των F-16 για την Τουρκία τάχθηκε ο Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. Ενώ είπε ότι αυτό που πρέπει πρώτα απ'όλα να γίνει είναι η έγκριση τους από το Κονγκρέσσο. 

ΝΑΤΟ: Πώς «μεταφράζει» η Αθήνα τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Ερντογάν: Απαντά για το αν έθεσε το θέμα των νησιών στο ΝΑΤΟ

Όπως είπε ο Ερντογάν «Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μια συμπεριφορά που δεν είναι σύμφωνη με τον τρόπο που πολιτευόμαστε». Ενώ μετά το γεύμα στην Κωνσταντινούπολη, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχουμε διμερείς σχέσεις και να μην βάζουμε τρίτους ανάμεσα μας.

Την ίδια στιγμή πυρά εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού έριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός λέγοντας ότι πήγε στο Κογκρέσο και έκανε μια ομιλία όπου απλά ανέστρεψε τη συμφωνία και πήγε στο Νταβός και έκανε το ίδιο. 

Επίσης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ειδικές επισκέψεις στα νησιά του Αιγαίου. Εξοπλίζει τα νησιά ενώ αυτά προστατεύονται από τη Λωζάνη και το Παρίσι και δεν επιτρέπεται να εξοπλίζονται. 

Mπάιντεν σε Ερντογάν: «Να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο»

Ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στις Αμερικανικές βάσεις «ο λαός μας δεν καταπίνει οτι είναι για τη Ρωσία. Εμείς θέλουμε έναν ειρηνικό κόσμο. Για όλα αυτά έχω μιλήσει με σαφήνεια στις διμερείς επαφές»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top