Mπάιντεν σε Ερντογάν: «Να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο»

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Από τον Λευκό Οίκο λένε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόσφεραν τίποτα στην Τουρκία για να πείσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη «σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία» συζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίηθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

ΝΑΤΟ: Το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, οι ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή που παρέχεται στην Ουκρανία προκειμένου να είναι σε θέση να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

«Δεν προσφέραμε τίποτα στην Τουρκία» - Στροφή των ΗΠΑ για τα F-16;

Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη σημασία συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεών των δύο χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top