Γαλλία: Καταγγελίες για βιασμό αντιμετωπίζει Υπουργός του Μακρόν

Τρεις μηνύσεις σε βάρος του

Νταμιέν Αμπάντ

Σοκ προκαλεί η νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά υπουργό της κυβέρνησης Μακρόν.

Ενδελεχείς έρευνες έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας, βάζοντας στο μικροσκόπιο τον υπουργό Αλληλεγγύης Νταμιέν Αμπάντ, κατόπιν μήνυσης που κατατέθηκε σε βάρος του από μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει. 

Έπαιρνε τα παιδιά στις γιορτές, τα βίαζε και τα επέστρεφε στη γιαγιά τους

Η γυναίκα αναφέρει στην κατάθεση της ότι ο Υπουργός της Γαλλίας προσπάθησε να τη βιάσει σε μια γιορτή που είχε διοργανωθεί στο σπίτι του, στο Παρίσι, το 2010.

Μέσω του ερευνητικού ιστοτόπου Mediapart έγινε γνωστή η μαρτυρία της συγκεκριμένης γυναίκας που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Λετίσια».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Λετίσια» είναι κεντρώα «αιρετή» και το 2010 διατελούσε πρόεδρος μιας ομοσπονδίας του νεολαιίστικου κινήματος του «Νέου Κέντρου», στο οποίο Πρόεδρο ήταν ο Αμπάντ, ο οποίος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος δηλητηρίασε με καυστικό υγρό μωρό γιατί έκλαιγε

«Τα γεγονότα που περιγράφονται στο άρθρο είναι ψευδή», σημείωσε ο δικηγόρος του υπουργού, Μπενουά Σαμπέρ, στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV και τόνισε ότι ο πελάτης του είναι «παντελώς αθώος». Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση πρόκειται να υποβάλλει ο Γάλλος υπουργός Αλληλεγγύης, όπως έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωσή του, αμφισβητώντας για άλλη μια φορά τις καταγγελίες.

Διάγγελμα Μακρόν: «Όχι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Για απόπειρα εκφοβισμού των υπολοίπων θυμάτων έκανε λόγο η Ραφαέλ Μπιαλκίεβιτς, δικηγόρος της «Λετίσια». Η «Λετίσια» είναι η τρίτη καταγγέλλουσα

Ο υπουργός έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για σεξουαλική επίθεση, με τη «Λετίσια» να είναι η τρίτη καταγγέλλουσα. Πριν ένα μήνα, στις 20 Μαΐου, την επομένη του διορισμού του ως υπουργού Αλληλεγγύης, Αυτονομίας και Αναπηρίας, δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Νταμιέν Αμπάντ ότι τις βίασε το 2010 και το 2011. 

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι από τη μία εκ των γυναικών είχαν κατατεθεί στο παρελθόν δύο μηνύσεις, οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο και δε δόθηκε ποτέ έκταση και συνέχεια. Αναφορικά με τη δεύτερη καταγγελία, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, ότι δεν ήταν εφικτό να διενεργηθεί έρευνα δεδομένης της έλλειψης στοιχείων για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να μπορεί να ταυτοποιηθεί το θύμα των καταγγελλομένων γεγονότων».

Χανιά: Προφυλακίστηκε πατέρας που βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο Νταμιέν Αμπάντ έγινε ο πρώτος βουλευτής με αναπηρία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, το 2012. Ο Υπουργός νοσεί με ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται αρθρογρύπωση. Το συγκεκριμένο σύνδρομο χαρακτηρίζεται από συγκάμψεις των αρθρώσεων, ενώ ένα από τα συμπτώματα του είναι να περιορίζει την κίνηση του ασθενούς.

Αντιμέτωπη με αντίστοιχες κατηγορίες βρίσκεται και η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top