Αλαμπάμα: Ερωτοχτυπημένη η φρουρός που βοήθησε τον ισοβίτη να αποδράσει

Ο κρατούμενος είναι αντιμέτωπος ακόμα και με θανατική ποινή αν καταδικαστεί

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία των ΗΠΑ. Κρατούμενος βαρυποινίτης δραπέτευσε με δεσμοφύλακα του σωφρονιστικού ιδρύματος της Πολιτείας της Αλαμπάμα, με την οποία διατηρούν ερωτική σχέση

Αλαμπάμα: Ανθρωποκυνηγητό για ισοβίτη και τη δεσμοφύλακα που τον βοήθησε

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «ιδιαίτερη» σχέση του 38χρονου δραπέτη, ονόματι Κέισι Γουάιτ, και της 56χρονης φρουρού Βίκυ Γουάιτ. Συγκρατούμενοι του 38χρονου κατηγορούμενου για φόνο που εξέτιε ποινή κάθειρξης 75 ετών, αποκάλυψαν τη ρομαντική σχέση μεταξύ των δύο αγνοουμένων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις αστυνομικές έρευνες. 

 

«Οι ερευνητές έλαβαν πληροφορίες από κρατούμενους στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Λόντερντεϊλ το σαββατοκύριακο ότι υπήρχε ειδική σχέση μεταξύ της σωφρονιστικής υπαλλήλου και του κρατούμενου», δήλωσε ο σερίφης Ρικ Σίνγκλετον χθες. «Αυτή η σχέση έχει πλέον επιβεβαιωθεί μέσω της έρευνάς μας από ανεξάρτητες πηγές και μέσα», συμπλήρωσε. 

Το ζευγάρι εξαφανίστηκε την Παρασκευή, οπότε και η 56χρονη σωφρονιστική υπάλληλος μετέφερε τον τρόφιμο για ψυχιατρική αξιολόγηση.  Ήταν, μάλιστα, η τελευταία ημέρα στην εργασία για τη Βίκυ Γουάιτ, καθώς θα έβγαινε στη σύνταξη. Είχε ήδη ενημερώσει τους συναδέλφους της ότι επιθυμούσε να περάσει περισσότερο χρόνο στη θάλασσα ενώ, όπως έγινε γνωστό, έναν μήνα πριν την εξαφάνισή της είχε πουλήσει και το σπίτι της. 

Οι αστυνομικές έρευνες οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο έρωτας θόλωσε το μυαλό της 56χρονης και ήταν εκείνη που ενορχήστρωσε την απόδραση. Παραβίασε το πρωτόκολλο της φυλακής και συνόδευσε μόνη της τον Κέισι Γουάιτ στην υποτιθέμενη ψυχιατρική αξιολόγηση.

Αλαμπάμα - δραπέτευσε βαρυποινίτης

«Ένοπλος και εξαιρετικά επικίνδυνος» ο δραπέτης της Αλαμπάμα

Την ίδια ώρα, οι αρχές σημειώνουν ότι το ζευγάρι ενδέχεται να έχει πρόσβαση σε ένα AR-15 και ένα κυνηγετικό όπλο ενώ περιγράφουν τον Κέισι Γουάιτ ως «εξαιρετικά επικίνδυνο». 

Ο Κέισι Γουάιτ κατηγορήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 για τον φόνο μιας 58χρονης και εξέτιε ήδη ποινή κάθειρξης 75 χρόνων για μια σειρά βίαιων εγκλημάτων από το 2015, όπως διάρρηξη, κλοπή οχήματος και εγκατάλειψη θύματος.

Αντιμετωπίζει ακόμα και θανατική ποινή εφόσον καταδικαστεί. Αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία, αλλά αργότερα δήλωσε αθώος, επικαλούμενος παραφροσύνη. Θα παρέμενε στο κελί του, μέχρι τη δίκη του. 

Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν το ζευγάρι, καθώς ενδέχεται να είναι οπλισμένο. Μάλιστα, προσφέρονται 10.000 δολάρια σε όποιον συνδράμει στην αστυνομική έρευνα με πληροφορίες. 

 

 

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top