Αλαμπάμα: Ανθρωποκυνηγητό για ισοβίτη και τη δεσμοφύλακα που τον βοήθησε

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί στην Αμερική για έναν «πολύ επικίνδυνο» ύποπτο για φόνο και το «αφεντικό» της φυλακής, που φαίνεται να τον βοήθησε να αποδράσει.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου η διευθύντρια της φυλακής της Lauderdale στη Φλωρεντία της Αλαμπάμα, Vicky White, φόρεσε χειροπέδες στον 38χρονο ισοβίτη Casey Cole White και τον μετέφερε έξω από τη φυλακή με υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Είπε στους συναδέλφους της πως τον πήγαινε στο δικαστικό μέγαρο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Από τότε αγνοούνται και οι δύο.

Οι αρχές και οι φύλακες άργησαν πολύ να καταλάβουν πως είχαν εξαφάνιστει και δε θα επέστρεφαν στη φυλακή. Στη συνέχεια ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε κάποια προγραμματισμένη αξιολόγηση για τον White, ενώ υλικό από κάμερες ασφαλείες έδειξε τους δυο τους να πηγαίνουν από τη φυλακή κατευθείαν στο parking ενός κοντινού εμπορικού κέντρου. Αφού πάρκαραν εκεί, τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν.

 

Ο Casey White εξέτιε ποινή φυλάκισης 75 χρόνων για απόπειρα δολοφονίας και ληστείες. Περίμενε να εκδικαστεί για φόνο, καθώς είχε ομολογήσει όσο βρισκόταν στη φυλακή στη δολοφονία μίας γυναίκας το 2015. Σε αυτή τη δίκη αναμενόταν να καταδικαστεί με θανατική ποινή.

Οι αρχές ζητούν από το κοινό να αποφύγει το ζευγάρι πάσει θυσία, καθώς κι οι δύο μπορεί να είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Προσφέρουν 10.000 δολάρια σε όποιον ειδοποιήσει την αστυνομία με πληροφορίες. Όπως είπαν, ο Casey θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμος, καθώς ακόμα κι αν έχει αλλάξει την εμφάνισή του, έχει ύψος πάνω από 2,05 μέτρα και ζυγίσει πάνω από 110 κιλά.

Η 58χρονη Vicky White δεν έχει καμία συγγένεια με τον επικίνδυνο εγκληματία, παρά τη συνωνυμία τους. Σχεδίαζε μάλιστα να συνταξιοδοτηθεί και η Παρασκευή θα ήταν η τελευταία της μέρα στη δουλειά.

απόδραση Αλαμπάμα

Η Vicky τώρα καταζητείται ως ύποπτη για διευκόλυνση ή συνέργεια στην απόδραση του φυλακισμένου. Όπως είπε ο Σερίφης: «Το ξέρουμε σίγουρα πως συμμετείχε (στην απόδραση). Τώρα αν το έκανε με τη θέλησή της ή την εξανάγκασε ή την απείλησε να συμμετέχει, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

«Δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα. Είμαι σίγουρη πως δε θα είχε λάβει ποτέ ούτε κλήση από την τροχαία», είπε η μητέρα της.

Και οι συνάδελφοί της όμως έπεσαν από τα σύννεφα, ενώ και ο Σερίφης της κομητείας είπε: «Αυτή δεν είναι η Vicky που ξέρουμε. Ούτε που θα φανταζόμασταν ποτέ πως θα έκανε κάτι τέτοιο».

Ο εισαγγελέας της περιοχής είπε επίσης πως ως υπεύθυνη της φυλακής ήταν άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης. Η μητέρα της αυτή τη στιγμή φοβάται και ανησυχεί για την κόρη της και παρακολουθεί σε σοκ τις εξελίξεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top