Σαγκάη - κορωνοϊός: 6.074 κρούσματα και 20 θάνατοι σε 24 ώρες

Η Κίνα έφθασε τους 5.112 νεκρούς επί συνόλου 217.836 μολύνσεων

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.074 κρούσματα κορωνοϊού, 384 με συμπτώματα και 5.690 ασυμπτωματικά, ενώ υπέκυψαν 20 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών του COVID-19, όλοι στην οικονομική πρωτεύουσα Σαγκάη.

Κορωνοϊός: Παράταση του σκληρού lockdown στη Σαγκάη - Αυξάνονται οι νεκροί

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην ασιατική χώρα όπου ταυτοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια και πλέον ο νέος κορωνοϊός έφθασε τους 5.112 νεκρούς επί συνόλου 217.836 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται γενικά υποτιμημένος από ειδικούς.

Η Κίνα, αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια και πλέον, έθεσε υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές Απριλίου σχεδόν το σύνολο των 25 εκατομμυρίων της Σαγκάης, που θεωρείται εστία της μόλυνσης.

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια

 

Κίνα: Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H3N8 σε άνθρωπο

Κορωνοϊός: Η αποτυχία των αυστηρών μέτρων στη Σαγκάη

Από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος αρχικά ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει -τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα- να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 νεκρούς και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά.

Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι. Όμως το ξέσπασμα που αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να πλήττει τη Σαγκάη, που παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό επ’ αόριστον, υπό συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις σπαρτιάτικες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top