Ουκρανία: 50 νεκροί από την επίθεση στο Κραματόρσκ- Ανάμεσά τους και παιδιά

Εικόνες καταστροφής στον ουκρανικό σιδηροδρομικό σταθμό

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, αφότου δύο πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανία: Το ανατριχιαστικό μήνυμα στον πύραυλο που χτύπησε τον σταθμό

Ο συγκεκριμένος σιδηροδρομικός σταθμός χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή εδώ και ημέρες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο. 

 

 

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 39 νεκρούς και 87 τραυματίες.

Σε μια διαδικτυακή ανάρτησή του είπε ότι στον νέο απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται άνθρωποι που υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά την μεταφορά τους σε νοσοκομείο και σε ιατρικά κέντρα. Παράλληλα ανέφερε ότι 98 τραυματίες νοσηλεύονται. 

Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά στον σταθμό του Κραματόρσκ

Περίπου μία ώρα πριν από το χτύπημα, βρίσκονταν εκεί πολλοί άμαχοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, σχηματίζοντας ουρά μπροστά από τον σταθμό και περιμένοντας να επιβιβαστούν σε τρένο.

Λίγες ώρες μετά, μπροστά από τον σταθμό, βρίσκονταν τα απομεινάρια ενός πυραύλου, στον οποίο ήταν γραμμένο στα ρωσικά με λευκή μπογιά το μήνυμα «Για τα παιδιά». «Ήταν ένα πύραυλος Tochka, μια βόμβα διασποράς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

 

 

Όπως δείχνουν οι κηλίδες αίματος στο έδαφος και σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί, τα θύματα διασκορπίστηκαν σε όλο τον χώρο του σταθμού. Προφανώς ήταν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, απ’ όσο μπορεί να κανείς να διακρίνει από τους πλαστικούς σάκους των νεκρών. Δίπλα σε ένα πτώμα, ένας διασώστης ακούμπησε ένα τσιουάουα τυλιγμένο με ένα ύφασμα, σε κατάσταση σοκ αλλά ακόμα ζωντανό, με τη μουσούδα του χτυπημένη από κάποιο θραύσμα.

«Ουκρανική προβοκάτσια», λένε οι Ρώσοι για την επίθεση 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA. 

Διοικητής της αυτοανακυρηχθείας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφερε ότι το σημερινό πυραυλικό χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ουκρανική «προβοκάτσια», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top