Poppy Widdison: Η «Τζωρτζίνα» της Αγγλίας που δηλητηριάσθηκε με ουσίες 

Η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της οι δράστες - Οι ομοιότητες με την Πάτρα 

Η περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας στην Ελλάδα και οι τρίχες που θα δώσουν απαντήσεις   - Πηγή/βίντεο: Αλήθειες με τη Ζήνα

Ανατριχιαστικές ομοιότητες, αλλά και διαφορές, με τον θάνατο της άτυχης Τζωρτζίνας παρουσιάζει η υπόθεση της Popy Widdison στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία οδηγήθηκε στη βρετανική δικαιοσύνη το 2017. 

Πάτρα: Βρέθηκε σακουλάκι με μαλλιά της Τζωρτζίνας από την πρώτη ανακοπή

Όπως στην περίπτωση της Πάτρας κατηγορείται η μητέρα της Τζωρτζίνας,  Ρούλα Πισπιρίγκου,  για δηλητηρίαση με κεταμίνη  της κόρης της, έτσι στη Μεγάλη Βρετανία και στο Grimsby κατηγορήθηκαν  και τελικά καταδικάστηκαν το 2017 σε 13 έτη φυλάκιση η Michala Pyke και ο πρώην σύντροφός της John Rytting για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών στην 4χρονη κόρη της γυναίκας Popy Widdison.   

Ευθύνες στους γιατρούς ρίχνει η Ρούλα: Εσείς δώσατε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Oi ουσίew επέφερan τελικά καρδιακό επεισόδιο στο άτυχο κορίτσι, το οποίο πέθανε τον Ιούνιο του 2013 σε βρετανικό νοσοκομείο.    

Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο για κακοποίηση ανηλίκου και για χορήγηση ναρκωτικών ουσιών. Η διαφορά με την υπόθεση της Πάτρας είναι ότι δεν τους καταλογίσθηκε πρόθεση ανθρωποκτονίας, αλλά κρίθηκε ότι η χορήγηση των ουσιών στην τετράχρονη ήταν αποτέλεσμα του τρόπου ζωής τους και του εθισμού τους στα ναρκωτικά.     


Σύμφωνα με το BBC, ανακοινώνοντας την ποινή, ο δικαστής Jeremy Richardson δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι «ζούσαν  σε ένα βάλτο εθισμού στα ναρκωτικά και διακίνησης ναρκωτικών» στον οποίο βύθισαν και την Poppy, 

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ενθάρρυναν το κορίτσι να καταναλώσει ηρεμιστικά επειδή ένιωθαν ότι ήταν...  ενόχληση για τη σχέση τους! 

 

Τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού μιλούσαν για την Poppy  που είχε ένα «μπλε Smartie» - η οποία ερμηνεύτηκε ότι είναι μια αναφορά στη διαζεπάμη -  και «που πηγαίνει για ύπνο».

Και στην περίπτωση αυτή η νεκροψία δεν μπόρεσε να αποδείξει την αιτία θανάτου. Όμως από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η 4χρονη  είχε καταναλώσει σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης για μια περίοδο μεταξύ δύο και έξι μηνών πριν από το θάνατό της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top