Oι Ουκρανοί περνούν στην αντεπίθεση - Οι Ρώσοι μετακινούν τις μονάδες τους

Νέες εκρήξεις σε Κίεβο και Λβιβ - Χτυπήθηκε το αεροδρόμιο

Ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία για 23η μέρα, με συνεχείς εκρήξεις να σημειώνονται στο Κίεβο, αλλά και τη Λβιβ. 

πυροσβέστες σβήνουν φωτιά στην Ουκρανία

Οι βομβαρδισμοί μαίνονται σε διάφορες πόλεις, με στόχους αμάχους

Σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι 24», νωρίς το πρωί ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις στη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία.

Ουκρανία: Σκοτώθηκε 67χρονος Αμερικανός πολίτης στο Χάρκοβο

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέβασε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο εικονίζεται να υψώνεται πυκνό σύννεφο καπνού στον ορίζοντα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε το αεροδρόμιο της πόλης. 

Κίεβο: Βομβαρδίστηκε πολυκατοικία - Ένας νεκρός

Το πρωί, όπως και τις προηγούμενες μέρες, μια πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχτηκε πλήγμα από ρουκέτα, με το κτίριο να γίνεται ερείπιο.

 

 

Αναφορές κάνουν λόγο για έναν νεκρό και 4 τραυματίες μεγαλώνοντας έτσι τον τραγικό κατάλογο των νεκρών από την έναρξη της Ρωσικής εισβολής.

Ουκρανία: «Περάσαμε στην αντεπίθεση», λέει το Κίεβο        

Την ίδια ώρα ο ουκρανικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις για να «καθαρίσει» προάστια του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι κάνουν «ψυχολογικό πόλεμο» στην Οδησσό

Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κιέβου, Ολεξάντρ Πάβλιουκ, είπε στην ουκρανική τηλεόραση αργά χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του συναντούν «εχθρική αντίσταση».

 

 

Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι μετακινούν μονάδες τους, και τόνισε πως δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες διότι πρόκειται για επιχείρηση σε εξέλιξη.

βομβαρδισμός

Χάρκοβο, Μαριούπολη, Κίεβο και Λβιβ σφυροκοπούνται ανελέητα από τις ρωσικές δυνάμεις

Χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιφέρεια του Κιέβου προβληματική, αλλά «ελέγξιμη», αναγνωρίζοντας ότι είναι δύσκολη η επίτευξη «προόδου».

Ουκρανία: Δεκάδες Οι Νεκροί Στο Χάρκοβο

Πάντα κατά τον Ολεξάντρ Πάβλιουκ, ο δρόμος προς την πόλη Ζιτόμιρ (δυτικά) και οι πόλεις Μπούκα, Ιρπίν και Γκοστομέλ (βορειοδυτικά), στα όρια του Κιέβου, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως και η Μακάριβ (δυτικά).

φωτιά Ουκρανία

Εκτιμάται ότι η Μαριούπολη καθημερινά δέχεται 50 - 100 επιθέσεις

Αναφέρονται επίσης πλήγματα πυροβολικού βόρεια της πρωτεύουσας.

Ζελένσκι: «Διατηρούμε τον έλεγχο σε περιοχές "κλειδιά"»

«Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν των έλεγχο αρκετών περιοχών - κλειδιών της χώρας που συνεχίζουν να προσπαθούν να κυριεύσουν οι ρωσικές δυνάμεις», διαβεβαίωσε από την πλευρά του σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τρεις εβδομάδες και πλέον μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας.

«Τα ουκρανικά στρατεύματα αντέδρασαν σε κάθε επιχείρηση των ρωσικών μονάδων», είπε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου μηνύματός του που μεταφορτώθηκε την πλατφόρμα Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

Διαβεβαίωσε τους κατοίκους πόλεων όπως η Μαριούπολη, το Χάρκοβο και το Τσερνιχίβ, που πολιορκούνται από τα ρωσικά στρατεύματα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα τους εγκαταλείψουν.

«Από τον στρατό ως την εκκλησία, οι πάντες κάνουν ό,τι μπορούν για τον ουκρανικό λαό», συνέχισε ο κ. Ζελένσκι, διατρανώνοντας «θα είσαστε ελεύθεροι».

Στο διάγγελμά του ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη «νέα και αποτελεσματική» βοήθεια που ανήγγειλε.

Ακόμη, υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες μείωση της γραφειοκρατίας και άτοκα δάνεια, εν μέσω του πολέμου.

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός κοινοβουλευτικός, Σεργκέι Ταρούτα ανέφερε νωρίς σήμερα μέσω Facebook ότι στο θέατρο της Μαριούπολης, το οποίο σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά βομβαρδίστηκε από ρωσικό αεροσκάφος, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει, είχαν καταφύγει ακόμη περισσότεροι άμαχοι από ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα. Υποστήριξε ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 1.300 άνθρωποι, επικαλούμενος μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα και διασώθηκαν.

Ως τώρα, οι αρχές στην πόλη έκαναν λόγο για κάπου 1.000 ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο.

Σύμφωνα με την ουκρανή βουλεύτρια Όλγα Στεφανίσινα, περίπου 130 άμαχοι διασώθηκαν χθες. «Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών παραμένει απροσδιόριστος», πρόσθεσε μέσω Facebook.

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πολλές επιθέσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

 

Στο Κίεβο σημειώθηκε χτύπημα σε περιοχή όπου υπήρχαν δεξαμενές καυσίμων, ενώ πολλά χτυπήματα δέχτηκε και το Χάρκοβο και η Μαριούπολη. 

Ουκρανία: Πατέρας έμαθε ότι πέθαναν τα παιδιά του από εικόνα στο twitter

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, η Μαριούπολη δέχεται 50 με 100 επιθέσεις καθημερινά.

 

 

Βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται και γύρω από την Οδησσό, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιδιώκουν τον έλεγχο της πόλης για να πετύχουν τον πλήρη θαλάσσιο αποκλεισμό της Ουκρανίας. 

φωτιά Ουκρανία

Οι υποδομές σε αρκετές πόλεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς

Το Μικολάεφ, βόρεια της Οδησσού, δέχθηκε τη νύχτα ρουκέτες, ώστε το λιμάνι να αποκλειστεί και από ξηράς, μετά τον ναυτικό αποκλεισμό που βιώνει τα τελευταία 24ωρα.

Ουκρανία: «1.000 Τσετσένοι εθελοντές καθ' οδόν για να πολεμήσουν»

Την ίδια ώρα, δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας.

βομβαρδισμός

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Κίεβο και χτυπούν τα γύρω προάστια

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές καταγγέλλουν βομβαρδισμούς στο Λουχάνσκ        

Παράλληλα, αυτονομιστές ηγέτες στην περιφέρεια Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατήγγειλαν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν με το πυροβολικό πέντε κοινότητες στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία τους τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

πολυκατοικίες Κίεβο

Σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία είναι μέσα στους στόχους των ρωσικών δυνάμεων

Η «μητέρα ηρωίδα» της Ουκρανίας που σκοτώθηκε στην πρώτη γραμμή

«Εργοστάσιο σιδηροκράματος υπέστη ζημιές και η ηλεκτροδότησή του έχει κοπεί», είπε εκπρόσωπος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Δεκαοκτώ σπίτια κι ένας βρεφονηπιακός σταθμός επίσης υπέστησαν ζημιές από τα πλήγματα.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top