Ζελένσκι: «Μόνο αν μιλήσω με τον Πούτιν θα μπει τέλος στον πόλεμο»

«Η οικογένειά μου είναι περήφανη για μένα», είπε σε συνέντευξη στην Bild

Σύμβολο αγώνα έχει γίνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμρι Ζαλένσκι - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (8/3)

Μόνο ένας διάλογος με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έδινε τέλος στην εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανό πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild. 

Ζελένσκι: «Δεν είναι πινγκ πογνκ, είναι οι ζωές μας. Στείλτε αεροπλάνα»

O Ζελένσκι δήλωσε πως η σύγκρουση μπορεί να λήξει μόνο με άμεσο διάλογο μεταξύ του ίδιου και του Πούτιν, σε επικοινωνία που θα έχει ως βάση τον κοινό συμβιβασμό. Αναφέρθηκε στην πιθανότητα επίτευξης συμβιβασμού, τονίζοντας πως είναι εφικτός, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί «προδοσία της πατρίδας σου».

 

 

«Υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας εδώ και δύο εβδομάδες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ερώτηση του Γερμανού δημοσιογράφου για το πώς καταφέρνει και αντέχει ακόμα στις κακουχίες. «Σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές της χώρας, ακόμα και εκεί που κυματίζει η γαλαζοκίτρινη σημαία μας, ο κόσμος κοιμάται λίγο», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Η απάντηση του Ζελένσκι στους τέσσερις όρους του Πούτιν

Ζελένσκι: «Η οικογένειά μου είναι περήφανη για μένα»

Ο δημοσιογράφος της Bild τον ρώτησε και για την οικογένειά του, η οποία παραμένει στην Ουκρανία αν και βρίσκεται στη «λίστα θανάτου» της Μόσχας. 

«Είναι περήφανοι για μένα. Είναι περήφανοι που είμαστε Ουκρανοί. Καταλαβαίνουν ότι θα μπορούσα να είχα δραπετεύσει ή να είμαι ασφαλής μέχρι τώρα. Αλλά με καταλαβαίνουν και υποστηρίζουν την απόφασή μου. Γιατί είναι απόφαση για τη χώρα μας. Θέλουν το Κίεβο να παραμείνει δυνατό», απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ζελένσκι: «Είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δε θα παραδοθούμε»

Φυσικά, ως άνθρωποι, ανησυχούν για μένα, αλλά η καρδιά τους είναι πάντα μαζί μου. Στόχος μας είναι να δυναμώσουμε τη χώρα μας, όσο δύσκολο κι αν είναι. Αυτό το κάνω για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στην Ουκρανία, παρά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει εγκαταλείψει τη χώρα - AP 

Ουκρανία: Τι απαντά ο Ζελένσκι για την πολιορκία του Κιέβου

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο κοντά βρίσκεται η Ρωσία στην «κατάκτηση» του Κιέβου που βρίσκεται για μέρες σε καθεστώς πολιορκίας, ο Ζελένσκι απάντησε ότι οι δρόμοι πρόσβασης προς την πρωτεύουσα είναι αποκλεισμένοι και ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η έλλειψη τροφίμων και νερού.

«Οι δρόμοι πρόσβασης προς το Κίεβο είναι αποκλεισμένοι. Αλλά είμαστε εδώ. Και μπορείτε να αξιολογήσετε την κατάσταση στο Κίεβο προσωπικά. Δεν ανησυχώ πού κρύβεται ο εχθρός. Ή πόσο κοντά μας έφτασε. Ανησυχώ για τη χώρα μας, για την παροχή νερού, για την προμήθεια τροφίμων. Σχετικά με τη Μαριούπολη, το Ντόνετσκ, την περιοχή Zaporozhzhia, τη Μελιτόπολη, τη Volnovakha, το Χάρκοβο, η κατάσταση εκεί είναι τρομερή. Ο κόσμος είναι χωρίς νερό και φαγητό. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Μαριούπολη είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή. Στάλθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από διάφορες πόλεις της χώρας μας. Αλλά τους πυροβολούν και οι Ρώσοι στρατιώτες δεν τους αφήνουν να περάσουν. Έχουμε πολύ γενναίους αναβάτες που συνεχίζουν παρά τους βομβαρδισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top