Νέες δηλώσεις του Πούτιν: «Κανείς δε θα μας απειλήσει με πυρηνικά»

«Οι Ουκρανοί εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν»

Σε νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία προβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν αυτήν την ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ξεκινώντας: «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωρά βάσει σχεδίου. Κανείς δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά». 

Ζελένσκι: «Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος»

Μιλώντας σε υψηλόύς τόνους, ο Πούτιν κατηγόρησε τους Ουκρανούς για υπερεθνικιστική προπαγάνδα και τους κατηγόρησε ότι εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από τις εμπόλεμες περιοχές.

Μεταξύ άλλων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε για άλλη μία φορά τα ρωσικά στρατεύματα αποκαλώντας τους «ήρωες», ενώ δήλωσε πως θα τιμήσει μετά θάνατον έναν Ρώσο στρατιώτη που ανατινάχτηκε για να γλυτώσει τη σύλληψή του από Ουκρανούς. Επίσης, δήλωσε ξανά πως η Ουκρανία έχει «νεοναζί» και πως οι άμαχοι χρησιμοποιούνται σαν «ανθρώπινες ασπίδες». 

Ουκρανία: Ξεκίνησαν στις 16:00 οι διαπραγματεύσεις στο Μπρεστ

«Οι νεοναζί της Ουκρανίας καλύπτονται από τον άμαχο πληθυσμό. Και στο Ντονέτσκ και τον Λουγκάνσκ. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που προσπάθησαν να βγάλουν ανθρώπους από κτίρια. Σε άλλες περιπτώσεις που κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει τους χτύπησαν ελεύθεροι σκοπευτές. Μόνο οι ναζί πολεμούσαν έτσι», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε πως οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ένας λαός», ωστόσο οι Ουκρανοί «απειλούνται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου».

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης πως θα δίνει 7 εκατομμύρια ρούβλια σε κάθε οικογένεια που χάνει έναν στρατιώτη στο πεδίο της μάχης. Υπανθυμίζεται πως μετά τις πολλές κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, το ρούβλι έχει πέσει κατακόρυφα και πλέον δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα cent, οπότε το ποσό αυτό είναι περίπου ίσο με 60.000 ευρώ. 

Στο τέλος κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στρατιώτες της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top