Κορωνοϊός: Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Ευρώπη για τα νέα μέτρα

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα ή lockdown

Νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και έντονες αντιδράσεις, έχει φέρει η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να καταγραφούν 500.000 θάνατοι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα.

Όπως εκτίμησε, παράμετροι όπως η χειμερινή περίοδος, τα ανεπαρκή ποσοστά εμβολιασμού και η κυριαρχία της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, βρίσκονται πίσω από το νέο κύμα της πανδημίας.

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» σε lockdown, παράθυρο για νέα μέτρα πριν τις γιορτές

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το Σάββατο να διαδηλώσουν ενάντια στους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας σε πόλεις της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Κροατίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Την Παρασκευή, η Αυστρία «άνοιξε τον χορό» των lockdown, το οποίο θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες, ενώ είναι η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από τον ερχόμενο Φεβρούαριο.

Η Βαυαρία ακύρωσε χθες τις χριστουγεννιάτικες αγορές λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, ενώ ο Γερμανός υπουργό Υγείας Γενς Σπαν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Σε νέα περιοριστικά μέτρα προχώρησαν και το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Δανίa, στην πλειοψηφία τους για τους ανεμβολίαστους.

Διαδηλώσεις και επεισόδια για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Στη Χάγη ξέσπασαν συγκρούσεις το βράδυ του Σαββάτου στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της ολλανδικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, μια ημέρα μετά το όργιο βίας, που ξέσπασε στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.

Ολλανδία: Bίαια επεισόδια στο Ρότερνταμ για το lockdown- Επτά τραυματίες

Στο Άμστερνταμ, παρόμοια διαδήλωση κατά των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Σάββατο ακυρώθηκε από τους διοργανωτές του United We Stand μετά το χάος της Παρασκευής στο Ρότερνταμ.

Στη Βιέννη βγήκαν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άτομα, ενάντια στην απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε καθολικό «lockdown».

Lockdown στην Αυστρία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βιέννης

Στη Ρώμη μερικές χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον αρχαίο αγωνιστικό χώρο αρμάτων Circus Maximus για να αντιταχθούν στα πιστοποιητικά «Green Pass», που απαιτούνται σε χώρους εργασίας, εκδηλώσεων και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο Ζάγκρεμπ πλήθος κόσμου διαδήλωσε εκφράζοντας την εναντίωσή του για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. 

Στο μεταξύ οι γαλλικές αρχές επιστρατεύουν ακόμα περισσότερους αστυνομικούς λόγω επεισοδίων στο υπερπόντιο διαμέρισμα της Γουαδελούπης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top