Κύπρος: 38 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Άκρως προκλητικοί εορτασμοί και απειλές από την Τουρκία

Η Τουρκία γιόρτασε προκλητικά τα 38 χρόνια της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο και εξαπόλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο. 

Ανείπωτος ο πόνος που ξεχειλίζει σε ολόκληρο τον ελληνισμό. Πάνω από 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. 

Κύπρος: Νέο ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή πολιτικό του ψευδοκράτους

Σήμερα στα Κατεχόμενα στήθηκαν πανηγύρια ντροπής για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, εικόνες για τις οποίες ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, καμαρώνει: «Με την επιχείρηση ήρθε η ειρήνη σε όλη την Κύπρο» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Ερντογάν έλειπε από τους εορτασμούς, αλλά τον αντικατέστησε ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος με απύθμενο θράσος εξαπέλυσε απειλές εναντίον Ελλάδας και Κύπρου: «Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην Ανατ. Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του». 

Απίστευτες δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο του Ερντογάν: Τουρκική η Κύπρος!

Ο Νίκος Δένδιας καταδικάζει την ανακήρυξη του ψευδοκράτους 

Αποστομωτικός ήταν ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη μαύρη επέτειο, η οποία όπως τόνισε υπενθυμίζει την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία.

«Σήμερα, στην επέτειο των 38 ετών μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το Συμβούλιο θα συζητήσει το options paper, το οποίο θα παρουσιάσει ο Josep Borrell, ώστε να υποδειχθούν στην Τουρκία οι κόκκινες γραμμές όσον αφορά το θέμα των Βαρωσίων» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top