Πριγκίπισσα του Ντουμπάι: «Είμαι όμηρος του πατέρα μου σε μία έπαυλη»

Είχε προσπαθήσει να διαφύγει το 2018

Πριγκίπισσα Λατίφα

Η πριγκίπισσα Λατίφα, η κόρη του εμίρη του Ντουμπάι, υποστηρίζει ότι κρατείται «όμηρος» και εκφράζει φόβους για τη ζωή της, σε βίντεο που έχει στην κατοχή του και προβάλλει το BBC. Η πριγκίπισσα είχε προσπαθήσει να διαφύγει από το εμιράτο το 2018.

«Τραβάω αυτό το βίντεο από την τουαλέτα, γιατί αυτό είναι το μοναδικό δωμάτιο με πόρτα την οποία μπορώ να κλείσω. Βρίσκομαι σε μια έπαυλη. Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη μετατράπηκε σε φυλακή» λέει η 35χρονη πριγκίπισσα στο βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο.

"Πριγκίπισσα" του Ντουμπάι: Το έσκασα γιατί δεν αντέχω

«Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα [...] υπάρχουν πέντε αστυνομικοί έξω και δύο γυναίκες αστυνομικοί μέσα» αναφέρει η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

«Ανησυχώ κάθε μέρα για την ασφάλειά μου και για τη ζωή μου. Η αστυνομία μου είπε ότι θα είμαι στη φυλακή για όλη μου τη ζωή και δε θα ξαναδώ ποτέ τον ήλιο. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική καθημερινά» συνεχίζει.

Η εκπομπή Panorama του βρετανικού BBC έδειξε πρώτη το βίντεο, αφού το απέκτησε από φίλους της 35χρονης κοπέλας. 

Η απόπειρά της να διαφύγει το 2018

Το 2018 η Λατίφα αλ Μακτούμ είχε δημοσιοποιήσει ένα άλλο βίντεο στο οποίο δήλωνε πως θέλει να φύγει από τα ΗΑΕ και πως την βασανίζει ο πατέρας της. 

Το «έσκασε» η πριγκίπισσα Haya του Ντουμπάι - Οργισμένος ο Σεΐχης

Το βίντεο αυτό δημοσιοποιήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρά της να διαφύγει με ένα ιστιοπλοϊκό, που όμως το σταμάτησε για νηοψία η λιμενική υπηρεσία της Ινδίας. Έκτοτε, δεν είχε υπάρξει καμία δημόσια δήλωση από την ίδια. 

Σύμφωνα με το BBC, στο νέο βίντεο εξηγεί ότι τότε την είχαν ναρκώσει και όταν ξύπνησε είχε επιστρέψει στο Ντουμπάι. 

Εκείνη την χρονιά, η κυβέρνηση του Ντουμπάι είχε δηλώσει δημόσια πως «η πριγκίπισσα επέστρεψε στο σπίτι της και είναι καλά». Μετά τη δημοσιοποίηση του τωρινού βίντεο, η κυβέρνηση δεν εχει κάνει καμία δήλωση.

Νέες αποκαλύψεις για την πριγκίπισσα «φυγά» - Ο ρόλος του σωματοφύλακά της

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2020, η βρετανική Δικαιοσύνη είχε αποφανθεί ότι ο εμίρης του Ντουμπάι είχε διατάξει την απαγωγή των δύο κορών του, της Λατίφα και της Σάμσα. Η δεύτερη, σε ηλικία 18 ετών, επιχείρησε να το σκάσει ενώ έκανε διακοπές στην Αγγλία, το 2000. 

Σύμφωνα με τα όσα λέει η Λατίφα, η έφηβη αδελφή της εντοπίστηκε μετά από δύο μήνες, τη νάρκωσαν και την οδήγησαν πίσω στο Ντουμπάι.

Τα δικαστήρια της Μεγάλης Βρετανίας ασχολήθηκαν με την υπόθεση, λόγω της διαμάχης του εμίρη του Ντουμπάι με την έκτη σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια, για την γονική επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top