Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Τι λέει για τα εμβόλια και την επόμενη μέρα

Φως στο τούνελ χαρακτήρισε τα εμβόλια η Πρόεδρος της Κομισιόν

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Εμβολιασμός

Παρότι η έλευση των εμβολίων αποτελεί το φως στην άκρη του τούνελ, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, με περιοριστικά μέτρα και το επακόλουθο τίμημα, σημείωσε σήμερα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά την κοινή της δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, μετά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της πορτογαλικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εμβολιασμός: Η μήνυμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά

Τόσο η ίδια όσο και ο Πρωθυπουργός Κόστα χαιρέτησαν την ανάληψη της διακυβέρνησης στις ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, προσβλέποντας στην επιδιόρθωση των διατλαντικών δεσμών, χαιρετίζοντας την αναγγελία για επανένταξη των ΗΠΑ στη συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα. Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη, όπως και ο Αντόνιο Κόστα, για την γρήγορη νομοθετική ολοκλήρωση των πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν το περασμένο έτος για την ανάκαμψη, την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Πρ.Κομισιόν: Χαιρετίζει την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η Πρόεδρος σημείωσε ότι ο αριθμός των εμβολίων θα αυξηθεί με την έλευση της αδειοδότησης αρχικά της Astra Zeneca την επόμενη εβδομάδα, αλλά και της Jansen και της Curevac το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέποντας πως οι στόχοι που προτάθηκαν από την Κομισιόν χθες (70% του ενήλικου πληθυσμού ως το καλοκαίρι) είναι εφικτοί.

Τέλος η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι η έλαβε διαβεβαιώσεις από τη Pfizer Biontech πως θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη ροή των εμβολίων προς την ΕΕ. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top