Κομισιόν: Οι δηλώσεις της Τουρκίας πρέπει να συνοδευτούν με πράξεις

Τι είπε ο Πήτερα Στάνο για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

H EE καλωσόρισε την έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι ελπίζει σε «εποικοδομητική συζήτηση με συγκεκριμένα αποτελέσματα», σύμφωνα τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), Πήτερ Στάνο.

Ερντογάν: Είμαι θετικός σε μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star Θάνος Αθανασίου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να σχολιάσει εκ νέου την είδηση περί έναρξης των διερευνητικών επαφών, είπε ότι η Κομισιόν υποστηρίζει αυτήν την απόφαση. «Είναι κάτι που είχαμε ήδη στο παρελθόν, είναι μια πολύ σημαντική πτυχή όσον αφορά τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι η επίλυση τυχόν διμερών διαφορών ή ζητημάτων μέσω διαλόγου, επομένως καλωσορίζουμε τα νέα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις εκεί και ελπίζουμε για εποικοδομητική συζήτηση με συγκεκριμένα αποτελέσματα», τόνισε.

Δένδιας: Διερευνητικές με Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Νωρίτερα, επανέλαβε την έκκληση της ΕΕ ώστε οι τουρκικές εξαγγελίες για επαναπροσέγγιση να συνοδευτούν από πράξεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι τα γεγονότα και η θέση της ΕΕ.

«Η θέση της ΕΕ έχει εκφραστεί επανειλημμένα στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Νομίζω ότι είναι πολύ σαφές ότι περιμένουμε δράσεις από την Τουρκία και εποικοδομητική στάση, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και την αποκλιμάκωση. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών η ΕΕ και η Τουρκία να έχουν εποικοδομητικές θετικές σχέσεις, γιατί χρειαζόμαστε ένα περιβάλλον εποικοδομητικού διαλόγου για να προωθήσουμε τις σχέσεις μας, προς όφελος των λαών της ΕΕ, αλλά και του λαού της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι συνεργάτες σε πολλούς τομείς, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει μια κατάσταση win-win.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top