Κορωνοϊός: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Προειδοποιούν οι αρμόδιες αρχές

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 7 Δεκεμβρίου για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Σε μια διευκρίνιση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προχώρησε η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή, σύμφωνα με την οποία άτομα με ιστορικό αλλεργικών δε θα πρέπει να λάβουν το εν λόγω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Υπενθυμίζεται ότι στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησαν την Τρίτη οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μετά την έγκριση των αρμόδιων αρχών την προηγούμενη εβδομάδα.

FDA: Ασφαλές το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech

Ημέρα «ορόσημο» για τη Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) της χώρας ανανέωσε τις συστάσεις της προς τις υγειονομικές υπηρεσίες αναφορικά με το ποιοι πρέπει να λάβουν το εμβόλιο, επισημαίνοντας πως «οποιοσδήποτε με ιστορικό σημαντικής αλλεργικής αντίδρασης σε εμβόλιο, φάρμακο ή τροφή δεν πρέπει να λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech».

Η σύσταση ήρθε αφού δύο μέλη του Εθνικού Συστήματος της Βρετανίας (NHS), που έλαβαν το εμβόλιο παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή του NHS και οι δύο αναρρώνουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top