Βομβιστική επίθεση στη Σομαλία: Επτά νεκροί σε εστιατόριο

Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε δημοφιλές εστιατόριο στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας.

Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει βαρύτερος, καθώς βαριά τραυματισμένοι θαμώνες του καταστήματος διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Το εστιατόριο όπου έγινε η επίθεση, το Gelato Divino, είναι γνωστό για τα παγωτά και τα γλυκίσματα που διαθέτει και βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Νταχίρ, ανάμεσα στους επτά νεκρούς ήταν και εργαζόμενοι στο εστιατόριο.

Η σομαλική καταδίκασε σθεναρά την επίθεση εναντίον αμάχων με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η ισλαμιστική οργάνωση «Σεμπάμπ» ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, Αndalus, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί.

Η «Σεμπάμπ», η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η επίθεση διαπράχθηκε την ίδια ημέρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τη Σομαλία ο αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top