Βρετανία: Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές που έκαναν πάρτι

Οι φοιτητές αψήφησαν την απαγόρευση για τον κορωνοϊό

Πάρτι στην Αγγλία

Οι απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό φαίνεται πως δεν εμπόδισαν τέσσερις φοιτητές στο Νότινγχαμ να διοργανώσουν πάρτι. Τώρα, όμως, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 λιρών ο καθένας!

Το φοιτητικό πάρτι πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Λέντον και έγινε αντιληπτό από την αστυνομία κατά τη διάρκεια περιπολίας. Αρχικά, οι διοργανωτές είπαν στους αστυνομικούς ότι όλοι είχαν φύγει, όμως μετά από έρευνα εντοπίστηκαν 30 άτομα κρυμμένα στην κουζίνα, στα υπνοδωμάτια και το υπόγειο του σπιτιού. 

Γκάζι: Καταγγελία για μυστικά πάρτι κορωνοϊού σε γνωστά μπαρ της Αθήνας

Οι διοργανωτές από τη μεριά τους ξέσπασαν στους αστυνομικούς, λέγοντας πως «τους χαλούν τη διασκέδαση» και ότι «θα έπρεπε να ζουν τη ζωή τους».

Εκτός από το πρόστιμο των 40.000 λιρών που πρέπει να πληρώσουν, οι τέσσερις φοιτητές έρχονται ταυτόχρονα αντιμέτωποι με το σενάριο της αποβολής τους από το πανεπιστήμιο. Το Nottingham Trenton University έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό και έχει ξεκινήσει έρευνα για την συμπεριφορά των φοιτητών. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του πανεπιστημίου, «οποιοσδήποτε μαθητής διαπιστωθεί ότι έχει παραβιάσει τους πειθαρχικούς κανονισμούς, μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου και της αποβολής».

Στο έλεος του κορωνοϊού Πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Την ίδια στιγμή η αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους αψηφούν τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τον κορωνοϊό. «Πόσα πρόστιμα πρέπει να δώσουμε ώστε να γίνει κατανοητό το μήνυμα; Δεν χαιρόμαστε όταν μοιράζουμε πρόστιμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν δεν τηρούνται οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό, θα πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι».

Σημειώνεται ότι το Νότινγχαμ, το οποίο φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια, την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταγράψει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top