Κορωνοϊός: Θετικοί δύο ηγέτες στη Νότια Αμερική

Στο «μάτι του κυκλώνα» Βολιβία και Βενεζουέλα

H Τζανίνε Άνιες, μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Όσοι παίρνουν αυτά τα φάρμακα είναι πιο πιθανό να νοσήσουν 

Η κατάστασή της ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε μέσω της ανάρτησής της, εξελίσσεται ομαλά. «Θα είμαι σε απομόνωση για 14 ημέρες και θα κάνω άλλο ένα τεστ. Αισθάνομαι καλά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπευνθυμίζουμε ότι στη Βολιβία που μετρά περί τα 11,5 εκατ. κατοίκους έχουν καταγραφεί ήδη περισσότεροι από 1.500 θάνατοι από τον ιό, ενώ τα συνολικά κρούσματα υπολογίζονται σε 42.000. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Βολιβία χαρακτηρίζεται από τις χώρες που ο SARS-CoV-2 «χτύπησε» βαριά.

Θετικός στον κορωνοϊό και ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο

O πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης στη Βενεζουέλα Ντιοσντάντο Καμπέγιο, είναι ένας ακόμη πολιτικός που διαγνώστηκε χθες Πέμπτη, με κορωνοϊό, γεγονός που γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο Twitter. Όπως ενημέρωσε, βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ του χορηγείται θεραπεία.

«Μαύρο» ρεκόρ στις ΗΠΑ - Πάνω από 60.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε συνέντευξη Τύπου μάλιστα θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον Ντιοσντάντο Καμπέγιο.

Η Βενεζουέλα ανήκει στις χώρες με τα πιο πολλά επιβεβαιωμένα κρόυσματα στη Λατινική Αμερική, λόγω ραγδαίας επιδείνωσής τους το τελευταίο διάστημα, βάσει στατιστικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top