ΗΠΑ: Συγκλονίζει η μητέρα του Έλληνα ομογενή - «Ο γιος μου το αισθανόταν»

Τι είπε αποκλειστικά στο Star για τη δολοφονία του παιδιού της

Ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης εκτελέστηκε εν ψυχρώ, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ, μέσα στο σπίτι του, όταν αστυνομικοί τον σκότωσαν με τέιζερ, θεωρώντας τον «επικίνδυνο». Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Άννα Σανοζίδου.

Ο πόνος της Αθανασίας Ζαπάντη είναι αβάσταχτος από την απώλεια του παιδιού της που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τέσσερις αστυνομικοί χτυπούσαν τον γιο της με τέιζερ με υπερβολικό ζήλο. Μάλιστα, δε σταμάτησαν ούτε όταν του πέρασαν χειροπέδες, βγάζοντάς τον με το ζόρι έξω από το σπίτι τους στο Κουινς.

Νέα Υόρκη: Νεκρός Ελληνοαμερικανός μετά από χρήση teaser αστυνομικών

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Δε θέλω να δω τα βίντεο, δε θέλω να δω τα πράγματα. Δε θα το αντέξω στην υπόλοιπη ζωή μου, να δω το παιδί μου να υποφέρει στην τελευταία του στιγμή. Δε μπορώ να το δω να υποφέρει έτσι. Να μην μπορώ να είμαι τις τελευταίες ώρες του παιδιού μου δίπλα του», δήλωσε συντετριμμένη η άτυχη μάνα. 

Η κ. Αθανασία λύγισε αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό που συνέβη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

«Ένα σπαθί είχε ο γιος μου στο σπίτι και από αυτό το σπαθί έχασε τη ζωούλα του. Του βάλανε τρεις ηλεκτρισμούς στην πλάτη του. Ο γιος μου ούτε αντιστάθηκε στην αστυνομία, έκανε ό,τι του έλεγαν. Ήταν μέσα στο σπίτι του», ανέφερε η κ. Αθανασία.

Βίντεο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν με teaser τον Ελληνοαμερικανό

«Ο Γιώργος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα»

Ο Γιώργος ήταν μόλις  29 ετών και δούλευε σε εταιρία σεκιούριτι. Όταν επέστρεφε από τη δουλειά του πρόσεχε τη μικρή του αδερφή. Τραγική ειρωνεία είναι ότι έφυγε το ίδιο βράδυ με τον πατέρα του και πλήρωσε το ότι ήταν ντυμένος μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. 

Αναφερόμενη στην καταγγελία που έγινε από κάποιον γείτονα καλώντας την αστυνομία, η κ. Αθανασία είπε χαρακτηριστικά ότι «Επειδή ένας τρελός έξω βλέπει πως είναι τουφέκι. Τουφέκι δεν υπήρχε. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνει κάποιος το παιδί του, 29 ετών παιδί, χωρίς κανέναν λόγο. Η κόρη μου δε μιλάει, έκλαιγε… Κοιτάζει το δωμάτιο και δεν μπορεί να μιλήσει, σαν να τον περιμένει να έρθει». 

Νέος Φλόϊντ ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης

Ο άτυχος ομογενής μαρτύρησε στα χέρια των αστυνομικών, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γείτονάς του κάλεσε την άμεσο δράση καταγγέλλοντας πώς οπλοφορούσε. Τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Τον χτύπησαν αλύπητα με το τέιζερ. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Βομβολάκης, η αστυνομία επιτρέπεται να κάνει χρήση τέιζερ μόνο μια φορά.

«Κανονικά μία φορά πρέπει να του ρίξουν. Κάθε φορά που τη ρίχνουν τη βολή είναι 50.000 βολτ ηλεκτρισμός. Είναι απίστευτο που το κάνανε τρεις φορές», ανέφερε. 

«Ο γιος μου το αισθανότανε. Μου έλεγε μαμά αισθάνομαι ότι θα έρθει η αστυνομία να με πάρει. Και δε θέλω να είναι η αδερφή μου στο σπίτι»

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν πώς αρνήθηκε να πετάξει το σπαθί, ενώ ο γείτονας που κάλεσε τις αρχές χειροκροτούσε και φώναζε «Μπράβο» κατά τη διάρκεια επεισοδίου, σοκάροντας όλη την ομογένεια και όχι μόνο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top