Τουρκία: 117 θάνατοι το τελευταίο 24ώρο – Στους 2.376 οι νεκροί

Αυξήθηκαν κατά 3.083 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 117 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 2.376, ενώ τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.083 αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την αρχή της κρίσης σε 98.674, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Αντισυνταγματική η καραντίνα για νέους και ηλικιωμένους στη Βοσνία

Συνολικά, 16.477 άνθρωποι έχουν αναρρώσει μέχρι στιγμής. Ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 37.535. Στην εντατική βρίσκονται 1.814 άνθρωποι, εκ των οποίων 985 είναι διασωληνωμένοι

«Το προηγούμενο 24ωρο ανέρρωσαν 1.559 ασθενείς», σημείωσε ο Κοτζά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Βρετανία: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί από κορωνοϊό σύμφωνα με τους FT

Ο Κοτζά υποστήριξε ότι με 2,3%, η Τουρκία συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά θνητότητας, ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να συμμορφωθούν προς τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα μετά τον μήνα του Ραμαζανιού.

Προειδοποιεί ο ΟΗΕ: Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει πείνα «βιβλικών διαστάσεων»

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ήδη ότι θεωρεί πιθανό τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού να αρχίσουν να αίρονται σταδιακά περί τα τέλη Μαΐου.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η χώρα θα είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ομαλότητα μετά τη θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού στις 26 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top