Προειδοποιεί ο ΟΗΕ: Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει πείνα «βιβλικών διαστάσεων»

Δεκάδες χώρες θα αντιμετωπίσουν εκτεταμένο λιμό

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από πείνα στις μεγάλες πόλεις της Αφρικής / Reuters

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για τον αντίκτυπο που θα έχει ο κορωνοϊός σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, η ασιτία που θα ακολουθήσει θα είναι «βιβλικών διαστάσεων». 

Περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκτεταμένο λιμό. Σε 10 από αυτές υπάρχουν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που βρίσκονται στα πρόθυρα της ασιτίας, ανέφερε ο Μπίσλεϊ.

Κορωνοϊός: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστήρα του

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους που πέφτουν να κοιμηθούν πεινασμένοι», ξεκαθάρισε ο Μπίσλεϊ σε συνέντευξή του στη Guardian. «Μιλάμε για ακραίες συνθήκες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν δεν εξασφαλίσουμε τροφή στους ανθρώπους αυτούς, θα πεθάνουν» συνέχισε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απλή πανδημία. Είναι μια πανδημία πείνας και «τροφικής καταστροφής». 

Τα εύθραυστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πολλών αναπτυσσόμενων χωρών δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού και η οικονομική καταστροφή που θα ακολουθήσει θα οδηγήσει σε τεράστια έλλειψη πόρων.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 2.500.000 τα κρούσματα παγκοσμίως

Ο Μπίσλεϊ έστειλε το μήνυμά του στο συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη, προειδοποιώντας τους ηγέτες ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα και τους κάλεσε να προωθήσουν περίπου 2 δισ. δολάρια οικονομικής βοήθειας που έχει δεσμευτεί.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης έχει ήδη προειδοποιήσει ότι το 2020 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για αρκετές χώρες, οι οποίες θα πληγούν από πρωτοφανή φτώχεια, με 135 εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με ακραία πείνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top