Ταϊλάνδη: Νεκρός ο μακελάρης του εμπορικού κέντρου από πυρά αστυνομικών

27 οι νεκροί από το δολοφονικό αμόκ του και 57 οι τραυματίες

Νεκρός έπεσε από αστυνομικά πυρά μετά από επιχείρηση 13 ωρών, ο υπαξιωματικός, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο χθες σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα στην Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 27 ανθρώπους. 

 

 

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στους 20 οι νεκροί - Κρατά ακόμα ομήρους ο δράστης

Τον θάνατό του επιβεβαίωσαν ο αρχηγός της αστυνομίας και ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Ανουτίν Σαρνβιρακούλ. 

«Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook.

Θρίλερ στην Ταϊλάνδη: Εξαφανίστηκε ο μακελάρης που σκότωσε 20 ανθρώπους!

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων. 

Όπως έγινε γνωστό ο υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων. 

Ο 34χρονος στρατιωτικός, πυροβόλησε αρχικά στη στρατιωτική βάση που υπηρετούσε. Σκότωσε έναν ανώτερό του μέσα στο σπίτι του και μετά άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μέσα στον στρατώνα, σκοτώνοντας άλλους δύο ανθρώπους. 

 

 

Στη συνέχεια έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και σε όλο τον δρόμο δε σταμάτησε να πυροβολεί εναντίον ανυποψίαστων περαστικών. Πυροβόλησε επίσης ανθρώπους σε έναν βουδιστικό ναό και κατόπιν σε ένα εμπορικό κέντρο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέδιδε το μακελειό live στο Facebook, ενώ όταν η αστυνομία τον κύκλωσε, ταμπουρώθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ομήρους. 

Το βράδυ οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο, όμως δεν εντόπισαν πουθενά τον μακελάρη, ούτε και τους ομήρους. 

Τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο δράστης κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. 

Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε.

Τα κίνητρα του μακελάρη, σύμφωνα με τις αρχές ήταν «προσωπικά» και έχουν σχέση με μια διένεξη για την «πώληση ενός σπιτιού», στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς εξουδετερώθηκε ο δράστης του μακελειού στο εμπορικό κέντρο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top