Η Συρία παραλίγο να καταρρίψει αεροσκάφος με 172 επιβαίνοντες

Τι υποστηρίζει η Ρωσία

αεροσκάφος

Κατεπείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Χμάιμιμ, που ελέγχει η Ρωσία, έκανε ένα επιβατικό αεροσκάφος Airbus A320 με 172 επιβαίνοντες.

Συρία: Βομβαρδίστηκαν εργοστάσια φυσικού αερίου στη Χομς

Το αεροσκάφος λίγο έλειψε να χτυπηθεί από συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους αέρος - επιφανείας εναντίον θέσεων σε προάστια της Δαμασκού. Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ενεργοποίησαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αποκρούσουν την επίθεση.

Συρία: Πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Τουρκία και δυνάμεις του Άσαντ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το A320 ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. 

«Μόνο χάρη στα έγκαιρα μέτρα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο και την αποτελεσματική λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας» το επιβατικό «μπόρεσε να βγει από τη ζώνη εμπλοκής των συστημάτων της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας και να προσγειωθεί επιτυχώς στο πιο κοντινό εναλλακτικό αεροδρόμιο, που είναι αυτό στη ρωσική βάση Χμάιμιμ», δήλωσε ο υποστράτηγος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας έχει πλέον γίνει κοινή πρακτική των χειριστών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ να χρησιμοποιούν σαν ασπίδες πολιτικά αεροσκάφη όταν τους εγκλωβίζουν τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top