Γαλλία: Αποσύρεται το πιο αμφιλεγόμενο μέτρο του συνταξιοδοτικού

Δεσμεύονται με διάσκεψη τα συνδικάτα

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό

Η κυβέρνηση είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το σχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή που απηύθυνε σήμερα σε συνδικάτα εργαζομένων και ύστερα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Γαλλία: Με απεργιακές κινητοποιήσεις κάνουν ποδαρικό οι εργαζόμενοι 

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είχε υποσχεθεί ότι θα προέβαινε σε μια ανακοίνωση στη διάρκεια της ημέρας, στην προσπάθεια να τεθεί τέρμα στην απεργία που παραλύει τις μεταφορές, κυρίως στην περιοχή του Παρισιού, εδώ και πέντε εβδομάδες. 

Γαλλία: Επεισόδια στις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

Ο Εντουάρ Φιλίπ διευκρινίζει, ωστόσο, στην επιστολή του πως οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027, διαφορετικά η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί.

Απεργία για το συνταξιοδοτικό στη Γαλλία: Ξεκινά κρίσιμη εβδομάδα

Το μέτρο αυτό ήταν το πιο αμφιλεγόμενο του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων και είχε σκοπό να παράσχει προοδευτικά κίνητρα στους Γάλλους, προκειμένου να συνταξιοδοτούνται στα 64 έτη.

Δεσμεύονται με διάσκεψη τα γαλλικά συνδικάτα

Τώρα οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα θα πρέπει να δεσμευθούν σε μια διάσκεψη για την ισορροπία και τη χρηματοδότηση των συντάξεων, που θα πρέπει να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της «μέχρι τα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αν δεν καταφέρουν να βρουν μέχρι τότε μέτρα που θα επιτρέπουν την ισορροπία του συστήματος, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει, προειδοποίησε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top