Το ΝΑΤΟ αναστέλλει την εκπαιδευτική αποστολή στο Ιρακ

Οι σύμμαχοι ανησυχούν για την αποσταθεροποιητική δράση του Ιραν

ΝΑΤΟ

Την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Γενς Στόλτεμπεργκ, μετά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα λάβει μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού του στο Ιράκ, υπενθυμίζοντας ότι η αποστολή βρίσκεται εκεί μετά από αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης για να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, στο πλαίσιο της καταστολής των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι πρόγραμμα εκπαίδευσης θα ξεκινήσει εκ νέου μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Τύπο πως τα Κράτη Μέλη της συμμαχίας εμμένουν στην αποφασιστικότητά τους για την καταστολή του Isis, συμφωνούν ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά και καταδικάζουν το γεγονός ότι το Ιράν υποστηρίζει τρομοκρατικές ομάδες. Τόνισε ότι το Ιράν πρέπει να απέχει από βία και προκλήσεις και επανέλαβε την έκκληση των συμμάχων για αποκλιμάκωση.

Οι σύμμαχοι ανησυχούν για την αποσταθεροποιητική δράση του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας. 

Έκτακτη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ την Παρασκευή για το Ιράν

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνέλθουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου για να εξετάσουν τις εξελίξεις στο Ιραν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα διπλωμάτες στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top