Παρίσι: Διαμαρτυρήθηκαν στον Μακρόν... χορεύντας τη λίμνη των Κύκνων

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία των μπαλαρίνων για το συνταξιοδοτικό

Με τον δικό τους χορευτικό τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι μπαλαρίνες στο Παρίσι, στις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν. Η στάση τους προσέλκυσε δεκάδες θεατές.

Γαλλία: Παραλύει η χώρα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων

Αντιστέκονται πάνω στις πουέντ τους. Για 15 λεπτά χορεύουν τη «λίμνη των κύκνων» έξω από τη διάσημη όπερα Γκαρνιέ στο Παρίσι. Τις συνοδεύει η συμφωνική ορχήστρα.

«Είναι για να δείξουμε ότι είμαστε κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αλλά είναι και μια χειρονομία στο κοινό, διότι ως χορευτές λυπούμαστε γι’ αυτό που συμβαίνει σε εκατοντάδες ανθρώπους που στερούνται τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις» εξηγεί η μπαλαρίνα Ελοϊζ Ζοκβιέ.

Παραλύει αύριο η Γαλλία: Νεκρώνουν τα πάντα λόγω απεργίας

Συνολικά 45 παραστάσεις όπερας και μπαλέτου έχουν ακυρωθεί λόγω της απεργίας των εργαζομένων της Όπερας του Παρισιού. Οι απώλειες φτάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ στις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Οι χορευτές της Όπερας του Παρισιού εντάσσονται σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη στην ηλικία των 42 ετών.

«Ότι σας έδειξαν τα κορίτσια στη «Λίμνη των Κύκνων» είναι 15 χρόνια θυσίας. Είναι καθημερινό, κάθε μέρα, κάθε πρωί. Και για να φτάσεις εκεί υπάρχει ένα όριο, ένας περιορισμός. Αν σε κάποιο σημείο θες να συνεχίσεις να βλέπεις όμορφους χορευτές στη σκηνή, δεν μπορούν να συνεχίσουν ως τα 64, είναι αδύνατο» εξηγεί ο χορευτής Αλεξάντρ Καρνιάτο.

Οι χορευτές και χορεύτριες απεργούν μαζί με άλλους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα από τις 5 Δεκεμβρίου.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top