Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Οριστική η εκεχειρία στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η εκεχειρία στη βόρεια Συρία είναι πλέον μόνιμη και συνεπώς έδωσε εντολή για την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία, απορρίπτοντας παράλληλα τις επικρίσεις και υπερασπίζοντας την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν»

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «σημαντικό επίτευγμα» την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκε η αμερικανική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Απειλή Ερντογάν προς Κούρδους: «Αν δεν φύγετε θα λάβω τα μέτρα μου»

«Αμέτρητες ζωές πλέον σώθηκαν ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μας με την Τουρκία και καταλήξαμε σε μια έκβαση χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αμερικανικού αίματος: κανένας τραυματίας, κανείς δεν πυροβολήθηκε, κανείς δεν σκοτώθηκε», είπε ο μεγιστάνας. «Τώρα οι άνθρωποι λένε, ουάου, τι φανταστικό αποτέλεσμα!», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιους ακριβώς αναφερόταν.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία: Νέα εκεχειρία 150 ωρών

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων ενάντια στα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας και τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει εις βάρος του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου, του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top