Ερντογάν: Dress code για τους «πραξικοπηματίες»! Στολές σαν του Γκουαντάναμο!

Όχι μπλουζάκια με επιγραφές!

Με τους φυλακισμένους στο Γκουαντάναμο συνέκρινε ο Ερντογάν τους κατηγορούμενους για την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος. Είπε ότι θα πρέπει να εμφανίζονται στο δικαστήριο με παρόμοιες στολές και όχι με μπλουζάκια με επιγραφές.

Μάλιστα προσδιόρισε και το χρώμα της στολής που θα είναι καφέ. Ήδη έχει αρχίσει η κατασκευή τους και προβλέπεται να ετοιμαστούν 50.000 τέτοιες στολές.

Αφορμή για την νέα οδηγία του Τούρκου προέδρου αποτέλεσε η κριτική που ξέσπασε όταν τον περασμένο μήνα ένας κατηγορούμενος εμφανίστηκε στη δίκη φορώντας μπλουζάκι με την επιγραφή "ήρωας" στα αγγλικά. Τις αμέσως επόμενες μέρες η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων μόνο και μόνο επειδή φορούσαν μπλουζάκια με την ίδια επιγραφή.

Ο Ερντογάν δεν το βάζει κάτω όσον αφορά στα ζητήματα που αφορούν τους Κούρδους και τη Συρία. Όπως είπε σε ομιλία του στη Μαλάτια θα υπάρξουν νέες κινήσεις στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε το μαχαίρι που έχουν μπήξει στην καρδιά των σχεδίων των τρομοκρατών με νέες κινήσεις» ανέφερε.

Πάντως ο ίδιος φαίνεται να αισθάνεται ανασφαλής καθώς ανάμεσα σε άλλα άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε να τοποθετήσει την αντιπυραυλική συστοιχία s-400 που θα αγοράσει η Άγκυρα από τη Μόσχα, στο Προεδρικό Μέγαρο για προστασία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top