Αεροπειρατεία στη Μάλτα: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ οι όμηροι- Συνελήφθησαν οι δράστες

Συνολικά επέβαιναν 118 άνθρωποι

Το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν από τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) απελευθερώθηκαν οι πρώτοι όμηροι της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS. 

Σύμφωνα με το tweet του πρωθυπουργού της Μάλτας, η πρώτη ομάδα που απελευθερώθηκε είναι 24 γυναίκες και το μοναδικό παιδί που επέβαινε ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι ακόμη 25 άνθρωποι. Μισή ώρα αργότερα απελευθερώθηκαν και άλλες ομάδες, ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 βγήκαν όλοι από το αεροσκάφος και οι δράστες παραδόθηκαν και συνελήφθησαν. 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη μία (ώρα Ελλάδας) όταν σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο της Μάλτας και προσγειώθηκε το αεροσκάφος με 111 επιβάτες και 7 ανθρώπους πλήρωμα που ήταν σε εξέλιξη η αεροπειρατεία.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, μέσα είναι τουλάχιστον ένας αεροπειρατής που δηλώνει ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες.

Ο αεροπειρατής φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και ζητά την απελευθέρωση του γιου του για να μην ανατινάξει το αεροσκάφος.

Το αεροδρόμιο έχει τεθεί σε συναγερμό, με πάνοπλους αστυνομικούς και οχήματα του στρατού να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top