Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Τσουνάμι,μετασεισμοί και απόγνωση! Ένας ΝΕΚΡΟΣ

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου-ΒΙΝΤΕΟ-Πρώτη ανάρτηση:13/11/2016 18:20

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, μετά το τρομαχτικό χτύπημα του εγκέλαδου μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το οποίο προκαλεί τσουνάμι.

Ήδη το πρώτο τσουνάμι χτύπησε στην περιφέρεια του Βόρειου Καντέρμπουρι στο Νότιο Νησί και οι αρχές προειδοποιούν ότι θα φτάνουν μεγάλα κύματα επί ώρες. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα από τις παράκτιες περιοχές.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον, βγήκαν κλαίγοντας στους δρόμους.

Τα αυτοκίνητα επέπλεαν, κτίρια κατέρρευσαν... Οι κάτοικοι πανικόβλητοι έβλεπαν από το μπαλκόνι τους εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Η δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με το Sky News, ένας άνθρωπος έχει χάσει την ζωή του, έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.

Το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας ζήτησε από τους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών να απομακρυνθούν από τις ακτές. Επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 7,9 ρίχτερ, ήταν η πόλη Κράιστσερτς, η οποία είχε «χτυπηθεί» και το 2011. Τότε είχαν χάσει την ζωή τους 185 άνθρωποι και είχαν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές.

Ακολούθησε μπαράζ ισχυρών μετασεισμών! Σύμφωνα με τα τοπικά, έγιναν τουλάχιστον 8 μετασεισμοί μέσα σε 40 λεπτά.

«Το σπίτι μας κουνήθηκε σαν φίδι»

«Ολόκληρο το σπίτι κουνήθηκε σαν φίδι και μερικά πράγματα έσπασαν, το ηλεκτρικό κόπηκε», δήλωσε στον Radio New Zealand από την κατοικία της στην Τακάκα, κοντά στο βόρειο άκρο του Νότιου Νησιού, μια γυναίκα που είπε ότι ονομάζεται Ελίζαμπε��.

Ο Κρις Χιλ, πυροσβέστης στο Τσέβιοτ, μια παραλιακή πόλη κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, είπε πως αξιωματούχοι πηγαίνουν πόρτα με πόρτα και απομακρύνουν τους κατοίκους. «Όλοι φαίνονται εντάξει εδώ. Υπάρχουν πολλά συντρίμμια σε σπίτια, όμως σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί κάτι πολύ κακό», είπε ο Κρις Χιλ στον ραδιοσταθμό RNZ.

Κάτοικοι στο Ουέλινγκτον είπαν πως υαλοπίνακες έσπασαν και έπεσαν από κτίρια στον δρόμο, ενώ ξενοδοχεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων εκκενώθηκαν.

Ο Ρίτσαρντ Μακλίν, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Ουέλινγκτον, δήλωσε πως κάτοικοι απομακρύνονται από τα νότια παραλιακά προάστια της πόλης εξαιτίας της απειλής για τσουνάμι και υπάρχουν πληροφορίες για δομικές ζημιές σε αρκετά κτίρια.

«Έχουμε πληροφορίες για σπασμένους υδραγωγούς ,ενώ πάρα πολλά αντικείμενα έχουν πέσει από γραφεία και ράφια», είπε στον RNZ.

Δρόμοι στο Νότιο Νησί έχουν κλείσει και έχουν αναφερθεί ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Δείτε επίσης:

Tσουνάμι μετά τον σεισμό στη Ν. Ζηλανδία!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top