ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΕ η Μέρκελ στον Ερντογάν: Σε δίκη παραπέμπεται ο Γερμανός κωμικός που τον σατίρισε

Η γερμανική κυβέρνηση έκανε δεκτό το τουρκικό αίτημα

​Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το τουρκικό αίτημα για την άσκηση ποινικών διώξεων σε σχέση με τη σάτιρα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του γερμανού κωμικού που έγραψε το σατιρικό ποίημα που αφορούσε τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα της Άγκυρας για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν ο οποίος απήγγειλε, σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, αποκαλώντας τον διεστραμμένο και κτηνοβάτη, κατηγορώντας τον πως καταπιέζει τις μειονότητες.

download.jpg
(Γιαν Μπέμερμαν)

Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε έξαλλος και δεν έμεινε στη διαμαρτυρία προς τον Γερμανό πρέσβη άρα και στη γερμανική κυβέρνηση. Υπέβαλλε μήνυση στον Γερμανό κωμικό για «προσβολή αξιωματούχου ξένης χώρας».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει την άδειά της στην παρούσα υπόθεση», ανακοίνωσε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι μια μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα μπορεί να λάβει χώρα για την κατάργηση του άρθρου 103 που τιμωρεί την προσβολή κατά ενός εκπροσώπου ��ένου κράτους, αδίκημα που τιμωρείται με τριετή ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με διάταξη του γερμανικού ποινικού κώδικα, η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά του κωμικού, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή του ξένου ηγέτη.

«Η Τουρκία ζήτησε τη δίωξη του Γιαν Μπέρμερμαν. Η γερμανική κυβέρνηση μελέτησε το αίτημα, στη διαδικασία συμμετείχαν το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το γραφείο της καγκελαρίου. Ως αποτέλεσμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ικανοποιεί το αίτημα» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top