Σε ΑΥΤΕΣ τις χώρες οι εργαζόμενοι δουλεύουν λιγότερο

Δείτε στους πίνακες σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Πολλές εταιρείες έχουν εφαρμόσει την 6ωρη εργασία που έχει στόχο να αφήνει στους εργαζόμενους επαρκή ενέργεια, ώστε να απολαμβάνουν τις ιδιωτικές τους στιγμές, έξω από το χώρο εργασίας.

Πρώτη και καλύτερη η Σουηδία πήρε την απόφαση να προχωρήσει προς την εφαρμογή ημερήσιας εργασίας έξι ωρών σε μία προσπάθεια να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζόμενων και τα επίπεδα ευτυχίας στη χώρα.

Η δε βρετανική εφημερίδα Independent μας θυμίζει τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σχετικά με το πόσες ώρες απασχολούνται οι εργαζόμενοι ανά χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, στο Ηνωμένο Βασίλειο οι υπάλληλοι εργάζονταν ετησίως 1.667 ώρες κατά μέσο όρο, στη Γερμανία 1.371, στην Ολλανδία 1.425 και στη Νορβηγία 1.426. Η Σουηδία ήταν στην 6η θέση με 1.609 ώρες εργασίας.

Τη χειρότερη επίδοση είχε το Μεξικό με 2.228 ώρες εργασίας, η Νότια Κορέα με 2.124 και η… Ελλάδα με 2.042.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2013, οι Έλληνες ήταν οι σκληρότερα εργαζόμενοι Ευρωπαίοι με 42 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Στην τελευταία θέση ήταν η Ολλανδία με τριάντα.6κιτκ.jpg

ξκλ΄λξκλ΄ξκ΄λ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top