ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ Boeing:Ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να κάνει τηλεφωνική κλήση

Σε εξέλιξη οι έρευνες της πτήσης MH 370

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ Boeing:Ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να κάνει τηλεφωνική κλήση

​Την ώρα που όλα έδειχναν πως οι έρευνες για το μαύρο κουτί του χαμένου Boeing 777 βυθίζονται στο σκοτάδι, μια κλήση που έγινε από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροπλάνου της Malaysia Airlines μετά τη στροφή 180 μοιρών λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ , αλλάζει πάλι τα δεδομένα…

Σημερινό δημοσίευμα της μαλαισιανής εφημερίδας New Straits Times, η οποία επικαλείται πηγές χωρίς να τις κατονομάζει, γράφει πως το Boeing 777 που μετέφερε 239 άτομα και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος ώστε να πιάσει τηλεφωνικό σήμα ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στην βόρεια πολιτεία Πενάνγκ.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση -η οποία τερματίσθηκε ξαφνικά- προερχόταν από το τηλέφωνο του 27χρο��ου συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.

«Ο πύργος τηλεπικοινωνιών έπιασε την κλήση που εκείνος προσπαθούσε να κάνει. Το γιατί η κλήση διακόπηκε, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος απομακρυνόταν γρήγορα από τον πύργο και δεν βρισκόταν ακόμη υπό την κάλυψη του επόμενου» φέρεται να δήλωσε μια πηγή.

Άλλη πηγή ανέφερε πως το τηλέφωνο του Φαρίκ είχε αποσυνδεθεί πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. «Αυτό», πρόσθεσε, «συμβαίνει συνήθως όταν το τηλέφωνο τίθεται εκτός λειτουργίας. Σε κάποιο σημείο πάντως, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα ανάμεσα στο Ιγκάρι και το σημείο κοντά στην Πενάνγκ, η γραμμή 'επανασυνδέθηκε'».

«Μια 'επανασύνδεση' δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έγινε κλήση. Μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι το τηλέφωνο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία», εξήγησε η πηγή.

Σε εξέλιξη οι ερευνες

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο νότιο τμήμα του Ινδικου Ωκεανού, αλλά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ προειδοποίησε πως θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη.

«Το να επιχειρείται να εντοπισθεί κάτι 4,5 χλμ. κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού σε απόσταση περίπου 1.000 μιλίων από τις ακτές αποτελεί ένα τεράστιο έργο και είναι πιθανό να χρειασθεί να συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμη», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Το κοινό κέντρο συντονισμού των υπηρεσιών (JACC) στο Πέρθ, στο οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το πρωί ότι περιορίσθηκε ακόμη περισσότερο η ζώνη έρευνας για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους ,η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 4 εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top