Νέα τουρκική πρόκληση: Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

Πλακιωτάκης: «Δε θα τολμήσει ο Ερντογάν να προκαλέσει θερμό επεισόδιο»

Τη ρητορική του αναθεωρητισμού και της πρόκλησης συνεχίζει η Τουρκία με μια νέα ανάρτηση στο Twitter από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου γίνεται λόγος για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Δένδιας: Θα απαντάμε πάντα στις τουρκικές απειλές τύπου Βόρειας Κορέας    

«Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

 

 

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δε θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της», αναφέρει.

Νέα τουρκική πρόκληση: «Δε θα ανεχτούμε τετελεσμένα από την Ελλάδα»

Πλακιωτάκης: «Δε θα τολμήσει θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν»

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Open ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν ταράζουν την Ελλάδα. 

«Οι προκλήσεις είναι μία πάγια και διαχρονική τακτική της Τουρκίας… Εμείς από την άλλη αντιδρούμε με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα. Δεν παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας», είπε και πρόσθεσε:

Ιμάμογλου κατά Ερντογάν από την Αθήνα: Θέλουμε Βαλκάνια χωρίς Σουλτάνους! 

«Σημαντικό και κύριο όπλο μας αποτελεί το διεθνές δίκαιο, επομένως εγώ πιστεύω ότι δε θα τολμήσει ο Τούρκος Πρόεδρος να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η απάντηση που θα λάβει από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και το ελληνικό Λιμενικό θα είναι συντριπτική». 

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλαδας: θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Διευκρίνισε πάντως, ότι «εμείς είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και το έχουμε αποδείξει αυτό 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Το Λιμενικό Σώμα τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος στη ιστορία του, με προϋπολογισμό πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top