Πάσχα: Nοικιάζουν παραθαλάσσια σπίτια και βίλες στην Αττική για τις γιορτές

Ποιες είναι οι τιμές ανά διανυκτέρευση για τις διακοπές του Πάσχα

Όλα όσα είπε ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ)

Και επίσημα τέλος στα σχέδια για «Πάσχα στο Χωριό» έβαλε εχθές η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας τη μη άρση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας καλούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά να περάσουν τις γιορτές στην πόλη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτου εντός της Αττικής, για το τριήμερο του Πάσχα.

«Εδώ και λίγες ημέρες υπάρχει μία αυξημένη τάση για κρατήσεις στην Αττική από κατοίκους εντός του νόμου, κυρίως για ακίνητα που είναι απομονωμένα, δηλαδή μονοκατοικίες και βίλες. Σε σχέση με το 2019, η ζήτηση για το ίδιο διάστημα ξεπερνά το 60%- 70%», είπε στο star.gr ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΑ.

Ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων

Εξίσου μεγάλη (80%) είναι αυτή τη στιγμή η πληρότητα των ακινήτων για το τριήμερο του Πάσχα, ενώ δεδομένου ότι οι κρατήσεις συνεχίζονται, ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή θα αγγίξει ακόμη και το 100%.

Πάσχα με μπλόκα: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι σε διόδια και εθνικές οδούς

Όπως εξήγησε, ο κόσμος φαίνεται να είναι κουρασμένος από τα μέτρα και γι’ αυτό επιθυμεί να αποδράσει λίγο από τους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματός του. 

«Από τη στιγμή που δεν μπορεί να περάσει τις γιορτές σε κάποιο εξοχικό ή σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, θέλει να πάει κάπου κοντά στη φύση και στη θάλασσα. Επιθυμεί να έχει χώρο γύρω από το ακίνητο για να κάθεται έξω, γι’ αυτό και η ζήτηση αυτή την εποχή αφορά συγκεκριμένα σε μονοκατοικίες και βίλες», σημείωσε.

Με self test το πασχαλινό τραπέζι - Πόσα άτομα επιτρέπονται

Τι ακίνητα ψάχνει να νοικιάσει ο κόσμος για το τριήμερο του Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Χίου, ανάρπαστα αυτή τη στιγμή είναι τα ακίνητα που βρίσκονται κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. 

«Η ζήτηση ξεκινά από τη Βάρκιζα, κατεβαίνει μέχρι την Αγία Μαρίνα, την Ανάβυσσο, το Λαγονήσι και το Σούνιο, ενώ φτάνει μέχρι και το Λαύριο και το Πόρτο Ράφτη», είπε.

Ακίνητο με πανοραμική θέα στο Πόρτο Ράφτη (φωτογραφία rentavilla.gr)

Όπως πρόσθεσε, ο κόσμος αναζητά κυρίως ακίνητα με μεγάλη χωρητικότητα.

Θέλουν να κάνουν Πάσχα οικογενειακώς ή με κάποιους φίλους, οπότε για αυτό ψάχνουν χώρο με τουλάχιστον 2 ή 3 υπνοδωμάτια και αν είναι δυνατόν μπάρμπεκιου και πισίνα.

Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση για το Πάσχα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΔΑ, οι τιμές διαμορφώνονται από το είδος του ακινήτου (μονοκατοικία ή πολυτελή βίλα), τον αριθμό των υπνοδωματίων, τις υπηρεσίες που παρέχουν και την περιοχή στην οποία βρίσκονται. 

«Η τιμή για μία μονοκατοικία με δύο ή τρία υπνοδωμάτια μπορεί να ξεκινήσει από τα 80-100 ευρώ την ημέρα. Αν πάλι πρόκειται για κάποιο πολυτελές ακίνητο με πισίνα, τότε οι τιμές ξεκινούν από τα 300- 400 ευρώ την ημέρα και μπορούν να φτάσουν ανάλογα με την τοποθεσία του ακινήτου τα 1.000- 1.200 ακόμη και 2.000 ευρώ, όταν είναι πάνω στη θάλασσα», σημείωσε.

Βίλα με πισίνα στην Ανάβυσσο (φωτογραφία rentavilla.gr)

Όπως ανέφερε, οι πιο ακριβές περιοχές είναι αυτές στα νότια του νομού, κοντά στο Σούνιο, όπως το Λαγονήσι, η Παλαιά Φώκαια και το Θυμάρι.

«Στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερα από 9.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ωστόσο ο κόσμος για το Πάσχα επιλέγει όσα είναι παραθαλάσσια» (φωτογραφία rentavilla.gr)

«Οι τιμές είναι οι ίδιες με το 2019. Μπορεί να είναι μεγάλη η ζήτηση, αλλά είναι μεγάλη και η προσφορά. Το θέμα δεν είναι να κερδοσκοπήσει κάποιος. Εδώ που φτάσαμε όλοι προσπαθούμε να επιβιώσουμε…», είπε στο star.gr 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top