Κόρινθος:Με συνοδεία αστυνομικών εγκατέλειψε τον τόπο του ο 35χρονος

Η συμβουλή που του έδωσαν οι αρχές

Φύγετε από την Κόρινθο για να μην ρίξετε και άλλο λάδι στη φωτιά, ήταν η συμβουλή των δικαστικών λειτουργών στον 35χρονο λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος.

Στην απολογία του ήταν ιδιαίτερα σκληρός για το θύμα. Οι αρχές στην περιοχή βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς φοβούνται αντίποινα. 

Ο 35χρονος με τα αρχικά Α.Π μαζί με τη σύζυγο του και δυο τους παιδιά  ηλικίας οκτώ και ενός έτους  ζουν πια εκτός Κορίνθου, σε προστατευμένο περιβάλλον, για να μην εντοπιστούν από τους συγγενείς και τους φίλους του νεκρού Ρομά. 

Ακόμα και ο τρόπος που έφυγαν από την Κόρινθο θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που τον πήγαν σε συγκεκριμένο σημείο στα όρια του νομού. Εκεί τον περίμεναν οι δικοί του άνθρωποι και  όλοι μαζί έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Φόνος Ρομά στην Κόρινθο: Ξεριζώνεται η οικογένεια του κατηγορούμενου

Η συμβουλή των αρχών 

Ο 35χρονος όταν άκουσε ότι είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αγκάλιασε  τους δυο δικηγόρους του. 
Άκουσε με προσοχή τη συμβουλή που του έδωσαν ανακρίτρια και εισαγγελέας:

«Σας συμβουλεύουμε να πάτε με την οικογένειά σας σε ένα μέρος που θα μένουν πολλοί άνθρωποι». 

35χρονος για τη συμπλοκή με τους Ρομά: «Δεν ήρθαν για ελεημοσύνη»

Μια μέρα μετά την απόφαση ήρεμα είναι τα πράγματα στον Σολωμό Κορινθίας, χωρίς ωστόσο να έχουν μειωθεί τα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης του σπιτιού του 35χρονου.

Ο  Βασίλης Λουκάς το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί με το θύμα στο σπίτι του 35χρονου. Περιγράφει αποκλειστικά στο Star  τη στιγμή των πυροβολισμών:

«Πήγαμε εκεί για να φάμε δυο τρία κοτόπουλα, για να φάνε τα παιδιά μας, εφόσον μας είδε, μας Τραβάει με την πρώτη απευθείας στα 30 μέτρα και στα 10- 15 μέτρα άλλη μια». 

Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Ρομά

Ο φόβος για  αντίποινα  κυριαρχεί στην περιοχή 

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια ότι η ομάδα των ατόμων δεν είχε έρθει μόνο με σκοπό να κλέψει μερικά κοτόπουλα αλλά να εισβάλλει στο σπίτι του και να τους ληστέψει έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. 

«Είναι παράλογο», τόνισε δυο φορές, «μέσα στην ίδια μέρα να πηγαίνει κάποιος στο ίδιο σπίτι για να  κλέψει κοτόπουλα και τις δυο φορές». 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του που κράτησε τέσσερις ώρες, ήταν ιδιαίτερα σκληρός για το θύμα. Είπε χαρακτηριστικά: Υπάρχει μία ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που λόγω οικονομικής εξαθλίωσης ζητούν ελεημοσύνη και τους ανθρώπους που με επίκληση οικονομικών προβλημάτων διαπράττουν κοπέλες και ληστείες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους λόγους που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ήταν ότι μέσα στις φυλακές το 50% των κρατουμένων είναι Ρομά.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top