Φόνος Ρομά στην Κόρινθο: Ξεριζώνεται η οικογένεια του κατηγορούμενου

Τι δήλωσε ο συνήγορός του, Α. Κούγιας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο νεαρός οικογενειάρχης από την Κόρινθο, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και πέταξε σε λατομείο το πτώμα Ρομά που πήγε σπίτι του για να τον κλέψει. Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι, καθώς οι συγγενείς του θύματος απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ο δικηγόρος του 35χρονου αγρότη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.  Τα όσα είπε για την εγκληματικότητα στην περιοχή, αλλά και τα όσα διημείφθησαν μπροστά στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας: 

«Οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, η εισαγγελέας και η ανακριτής Κορίνθου κοπίασαν επί 7 ώρες για να εξιχνιάσουν κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η προσωπικότητα όσο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέπραξε το έγκλημα δεν έδιναν το δικαίωμα στη δικαιοσύνη να αποφασίσει την προσωρινή του κράτηση. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά κάλυψε το κενό και τις αμέλειες της εκτελεστικής εξουσίας. Αν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση στην περιοχή από τη μάστιγα των εγκληματιών, ούτε ένας άνθρωπος θα είχε χάσει τη ζωή του, ούτε ο εντολέας μου θα έπρεπε τώρα να βρει μέσα σε επτά μέρες άλλη διαμονή και να εγκαταλείψει τον τόπο του, υπό τον φόβο αντιποίνων. Ήδη έχουν φύγει η γυναίκα και τα παιδιά του. Καταλαβαίνετε ότι ξεσπιτώνεται μια οικογένεια.

35χρονος για τη συμπλοκή με τους Ρομά: «Δεν ήρθαν για ελεημοσύνη»

Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Ρομά

Όσον αφορά την αυτοδικία, είναι απαγορευτική. Πρέπει όμως η Πολιτεία να ορίσει τα όρια της αυτοάμυνας. Δεν μπορεί να επαφίεται αυτό στην κρίση της δικαιοσύνης, όπως έγινε σήμερα. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αντιληφθεί η Πολιτεία ότι πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των νομοταγών πολιτών. 

Σαφώς και πέθανε ένας άνθρωπος, όμως ποιος μπορεί να ξέρει πώς θα αντιδράσει όταν ληστές πλησιάζουν το σπίτι του και μέσα βρίσκονται η γυναίκα και τα δύο παιδιά του;

Όσον αφορά το ότι πέταξε το πτώμα στο λατομείο, αυτό που μέτρησε πολύ στο να αφεθεί ελεύθερος είναι το γεγονός ότι ναι μεν εναπόθεσε τη σορό σε σημείο όπου θα την έβλεπαν όλοι οι εργάτες την άλλη μέρα. Επίσης, άφησε ανέγγιχτα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος, όπως το αίμα στην καρότσα του αυτοκινήτου, τον κάλυκα στο σημείο που πυροβόλησε. Επειδή δεν ήθελε τα παιδιά και η γυναίκα του να δουν έναν άνθρωπο νεκρό στο σπίτι τους, μετέφερε το πτώμα στο λατομείο», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top