Κρήτη: Στους παππούδες η επιμέλεια του βρέφους του ζευγαριού που πνίγηκε

Εικόνες αποκάλυψης στο νησί από την κακοκαιρία

Έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία του Γεροπόταμου, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Κώστας και η Ροδούλα, η επιμέλεια της επτά μηνών κόρης τους ανατέθηκε στον παππού και τη γιαγιά. Το αδικοχαμένο ζευγάρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί το καλοκαίρι.  

Για τον Μανώλη Γιαννακάκη και τη σύζυγό του, ο πόνος είναι αβάσταχτος. Μέσα σε μια στιγμή έχασαν τον μοναχογιό τους Κώστα και την αγαπημένη του Ροδούλα στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου. Το ζευγάρι άφησε πίσω του,  την επτά μηνών κορούλα τους.  

Από εκείνη τη στιγμή ο Μανώλης Γιαννακάκης αποφάσισε πως από παππούς πια θα γίνει πατέρας και κίνησε τη διαδικασία για να αναλάβει την εγγονή του. Μόλις χθες, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου ανέθεσε στους παππούδες την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Εμμανουέλας μέχρι τις 20 Μαρτίου που θα διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο. 

Οι κάτοικοι στα χωριά του Δήμου Πλατανιά προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Όμως, δεν ξέρουν τι κάνουν αφού σε κάθε βήμα τους η γη εξαφανίζεται κάτω από τα πόδια τους. 

Στα Παλαιά Ρούματα, οι κάτοικοι  έζησαν εικόνες αποκάλυψης , όταν είδαν τον μανιασμένο χείμαρρο να περνάει μέσα από το χωριό. Ήταν τέτοια η ορμή του, που κατέβασε κορμούς δέντρων και έθαψε το χωριό κάτω από τόνους λάσπης. 

Τα σπίτια στο χωριό άνοιξαν. Οι εικόνες από drone που κατέγραψε η Νέα Τηλεόραση Χανίων  αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στους Λάκκους. Ολόκληρες πλαγιές έχουν φύγει, σπίτια έχουν ισοπεδοθεί, δρόμοι έχουν κομματιαστεί. 

Οι κτηνοτρόφοι μόνο με τα πόδια μπορούν να πάνε να κάνουν τις δουλειές τους.  Η ίδια εικόνα και στο χωριό Σκορδαλού.  Περισσότερες από εκατό κολώνες της ΔΕΗ παρασύρθηκαν από χείμαρρους ή ισοπεδώθηκαν από κατολισθήσεις με αποτέλεσμα πολλά να είναι τα χωριά που παραμένουν έως και σήμερα χωρίς ρεύμα 

Στην παλιά πόλη των Χανίων κατέρρευσε τμήμα του ενετικού τείχους, του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου. Τρία αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από τεράστιες πέτρες. Το νηπιαγωγείο της Βασίλισσας που συνδέεται με τον επιπρομαχώνα, με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε για την ασφάλεια των παιδιών. 

Στον Πλατανιά οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί του μηχανικού δουλεύουν πυρετωδώς για να συναρμολογήσουν την μεταλλική γέφυρα και να αποκαταστήσουν στοιχειωδώς την συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με το υπόλοιπο νησί.

Η κίνηση των οχημάτων στην προσωρινή γέφυρα, θα γίνεται εκ περιτροπής, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζούν αυτή την ώρα τα στρατιωτικά συνεργεία είναι το σαθρό έδαφο


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top