Ρέθυμνο: Έκλεψαν απινιδωτή από δημόσιο χώρο

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήνη Ριμόντι

Ρέθυμνο

Τον απινιδωτή που τοποθετήθηκε σε δημόσιο χώρο στην Κρήνη Ριμόντι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου έκλεψαν άγνωστοι.

Πρόκειται για απινιδωτή δωρεά ενός φιλέλληνα, ιδρυτή της αγγλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Community Heart Beat», Martin Fagan, ο οποίος και είχε δωρίσει το ιατρικό μηχάνημα για το δημόσιο καλό, με σκοπό να τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο.

Ο κ. Fagan επισκέπτεται την περιοχή της Αγίας Γαλήνης εδώ και πολλά χρόνια και η αγάπη του για τον τόπο, σε συνδυασμό με τη φιλανθρωπική δράση του στη γενέτειρά του, την Αγγλία, τον οδήγησαν στην απόφαση να προσφέρει στον δήμο Ρεθύμνου τον απινιδωτή. Ο εξωτερικός αυτός απινιδωτής τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2018 σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πόλης και με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκε, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, η ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών. Παράλληλα, ο δήμος είχε φροντίσει για την επιμόρφωση-εκπαίδευση των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι θα ήταν αυτοί που ενδεχομένως θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μηχάνημα που σώζει ζωές, μιας και η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή.

 

«Διαπιστώσαμε την κλοπή και την καταγγείλαμε στην αστυνομία. Θα ελέγξουμε το υλικό από κάμερες, το οποίο σίγουρα υπάρχει, ώστε να εντοπίσουμε τον δράστη» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αποτελέσματα, σύμφωνα και με τον αστυνομικό διευθυντή, με τον οποίο επικοινώνησε ο δήμος. «Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε στον εντοπισμό του δράστη. Προφανώς πρόκειται για κατάπτυστη ενέργεια. Αυτός ο οποίος προέβη στην πράξη αυτή και κατέχει τον απινιδωτή να γνωρίζει ότι δεν του είναι χρήσιμος, με την έννοια ότι ο συγκεκριμένος απινιδωτής αφορά δημόσιους χώρους και στην άμεση βοήθεια σε πολίτες που ίσως τον χρειαστούν» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι «σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε τελικά να εντοπίσουμε τον δράστη και να τοποθετήσουμε πίσω τον απινιδωτή, θα αγοράσουμε ως δήμος έναν νέο, ώστε να εγκατασταθεί και πάλι στη θέση του».

Ο δήμος ζητεί και τη συνδρομή των πολιτών, ώστε, σε περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για τη συγκεκριμένη κλοπή, να ενημερώσουν άμεσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top